profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Andris Baumanis: Man svarīga sava pilota cīņa - neskatos, kas notiek ar citiem pilotiem

Go4speed 16.09.2019 - 09:31 Andris Baumanis: Man svarīga sava pilota cīņa - neskatos, kas notiek ar citiem pilotiem
Foto: Raimonds Volonts

Svētdien CSDD Biķernieku Trasē noslēdzās FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas priekšpēdējais posms Neste World RX of Latvia. Tajā Latvijas godu aizstāvēja Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, iekļūstot sacensību pusfinālā.

Pēc sacensībām līdzjutēju starpā izvērtās diskusija par to, vai Jānim Baumanim, kuram pusfinālā šoreiz diemžēl nebija ātrums, bija jādodas ātrāk džokerī, lai tādējādi ļautu citam latviešu pilotam Reinim Nitišam pacīnīties par vietu uz goda pjedestāla.

Jau ziņojām, ka Jānis Baumanis atzina, ka "Ja es būtu Reini redzējis ātrāk, domāju, ka jā, dotos ātrāk džokerī. Kļūda no viņa puses, kļūda no mana spotera puses - rallijkross dažreiz ir skarbs, šoreiz Reinim nepaveicās ar manu taktiku.”


Foto: MVFoto

Reinis portālam Sportacentrs.com atklāja, ka "Zinājām, ka varam būt finālā. Pats mašīnā biju neapmierināts ar situāciju, kas bija, tomēr šajā posmā parādījām mūsu ātrumu," saka Reinis Nitišs. "Nedomāju, ka iebraucu džokerī par ātru. Mums bija ātrums, lai nesēdētu aizmugurē Hanseniem vai Timuram, bet sanāca, ka latviešu sportists negāja džokerī. Viņu neviens nevar piespiest un neviens neprasa palaist garām, bet, ja viens cīnās par finālu, kamēr otrs pats ar sevi par beidzamo vietu, man tas liekas nedaudz jocīgi."

"No Jāņa puses tā nav pirmā reize, ne jau viņš pats to izdomā - kāds runā ausīs un viņš brauc tik ilgi, kamēr kāds to saka," saka Nitišs paužot, ka "pavisam noteikti" brauktu ātrāk džokerī, ja būtu Baumaņa vietā. "Man viņš nav ienaidnieks, nekad neesmu pirms starta uzlicis mērķi apdzīt tikai kādu konkrētu sportistu. Man pilnīgi vienalga blakus stāv Bakeruds, Hansens, Gronholms vai Zābo, Baumanis Baciuška, visi ir vienādi. Ja man būtu komandas stratēģija noturēt kādu aiz muguras, lai Gronholms uzvarētu, pavisam noteikti to darītu, bet kāda te bija stratēģija?"


Foto: MVFoto

Uz jautājumu vai abiem latviešiem ir problēmas savstarpējās attiecībās, Nitišs atbildēja: "Droši vien, ka tagad ir. Nevajadzīgi, pretīgi gājieni, kas uz mani neatstāj labāko iespaidu."

Tikmēr Andris Baumanis portālam Delfi atklāja, ka “Ja Reinis būtu apdzinis Timuru, tas būtu mums palīdzējis čempionāta kopvērtējumā. Redzēju, ka Reinis noķēra Jāni piektajā aplī uz finiša līnijas. Uzreiz Jānim pateicu doties džokerī. Pirms tam Reinis nebija tik tuvu, lai Jānim būtu jāsaka, lai dod ceļu. Tas ir rallijkross. Mans pilots cīnās par punktiem, man nav jāskatās uz pilotu, kurš nav konkurents. Šajā gadījumā bija svarīgi iegūt kādu punktu pār Žābo. Katra komanda pati lemj par džokera stratēģiju. Ja reiz Reiņa spoteris zināja, ka var nokļūt tādā situācijā, tad neizvēlējās pareizu stratēģiju. Vēlreiz atkārtoju, ka man ir svarīga sava pilota cīņa, nevis skatīties, kas notiek ar citiem pilotiem. Es tiešām neskatījos uz Reini.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png