profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Titula cīņas uzņem apgriezienus pirms 'Neste World RX of Latvia'

Go4speed 09.09.2019 - 10:46 Titula cīņas uzņem apgriezienus pirms 'Neste World RX of Latvia'
Foto: FIAWorldRX

Līdz ar FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas noslēguma tuvošanos kulmināciju piedzīvojusi arī situācija Pasaules RX kopvērtējuma. Pirms nedēļas nogalē notiekošā Neste World RX of Latvia trīs pasaules čempiontitula pretendentus – Andreasu Bakerudu, Kevinu Hansenu un Timiju Hansenu šķir vien divi punkti.

Intriga šogad ir īpaši augsta un katram izcīnītajam punktam var izrādīties izšķirošā nozīme. Trīs minētie autosportisti šogad notikušajos astoņos posmos izcīnījuši piecas uzvaras. Visvairāk – trīs – uzvaras ir Timija Hansena rīcībā, kas var izrādīties izšķiroši gadījumā, ja vairākiem pilotiem būs vienāds punktu skaits.

Norvēģu autosportists Andreass Bakeruds (Monster Energy RX Cartel) šosezon uz goda pjedestāla kāpis četras reizes, ieskaitot uzvaru Kanādā, taču ar to ir bijis pietiekami, lai pēc astoņiem posmiem nonāktu pasaules čempionāta ieskaites kopvērtējuma vadībā ar 160 punktiem. Tikai par diviem punktiem mazāk izcīnījuši brāļi Timijs un Kevins Hanseni (abi Team Hansen MJP), bet ceturto vietu ar 135 punktiem ieņem Niklass Gronholms (GRX Taneco), kurš veselības problēmu dēļ sezonas pirmajā pusē izlaida posmus Beļģijā un Lielbritānijā.


Foto: FIAWorldRX

Visi trīs minētie titula pretendenti arī bijuši vienīgi, kuri šosezon atradušies Pasaules RX kopvērtējuma līderpozīcijā. Sezonas sākumā kopvērtējuma pirmajā pozīcijā izvirzījās Kevins Hansens. Pēc ceturtā posma Timijs Hansens pārņēma vadību, atvirzot brāli par pozīciju zemāk. Tikmēr jau divus posmus vēlāk Kevins atguva zaudēto un atgriezās līderpozīcijā. Tomēr, arī tas vēl nebūt nebija noslēgums – tieši pirms sacensībām Rīgā, čempionāta kopvērtējumā vēlreiz notika izmaiņas, uz pirmo rindiņu pakāpjoties Andreasam Bakerudam.

Latviešu autosportists Jānis Baumanis (STARD) šogad startējis ar apskaužamu stabilitāti, iekļūstot pusfinālā visos astoņos posmos, piecas reizes startējot arī finālā, un divas reizes sacensības noslēdzot starp trim ātrākajiem pilotiem. Čempionāta kopvērtējumā Baumanis ar 120 punktiem šobrīd atrodas piektajā pozīcijā.

Spraigas cīņas risinās arī komandu ieskaitē. Team Hansen MJP izcīnījusi 316 punktus. Viņu tuvākie konkurenti pirms došanās uz Latviju ir GRX Taneco ar 283 punktiem un Monster Energy RX Cartel ar 260 punktiem. Francūža Gerlēna Šišerī vadītā un pārstāvētā GC Kompetiton ieņem ceturto vietu ar 156 punktiem, sev aizmugurē atstājot Jāņa Baumaņa STARD vienību (83 punkti) un GCK Academy komandu (56 punkti).


Foto: FIAWorldRX

Neste World RX of Latvia laikā noslēgsies FIA Eiropas rallijkrosa čempionāts. Par titula ieguvēju Supercar ieskaitē jau priekšlaicīgi kļuvis zviedrs Robins Larsons, kurš pirmajos piecos posmos izcīnījis 146 no 150 pieejamajiem punktiem. Tikmēr ne tik tuvu finišam ir cīņa par vicečempiona godu, kurā iesaistīti trīs dažādu valstu pārstāvji. Tomass Brintesons pēc uzvaras Francijā sakrājis 112 punktus, viņam seko Žans-Baptiste Duborgs ar 110 punktiem un Renē Mjunihs ar 90 punktiem.

FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Super1600 ieskaitē priekšpiedziņas automobiļiem šogad izteikti dominē Volland Racing komanda. Tās braucēji sezonas kopvērtējumā aizņēmuši četras vadošās pozīcijas. Aidars Nurijevs ar 139 punktiem ir soļa attālumā no čempiona titula. Viņam seko Gergelijs Martons (110 punkti), Arturs Jegorovs (94 punkti) un Jurijs Beļevskijs (82 punkti).

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png