profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kevins Hansens: Esmu rallijkrosa braucējs un nekad nepadodos (VIDEO)

Go4speed 03.09.2019 - 10:18 Kevins Hansens: Esmu rallijkrosa braucējs un nekad nepadodos (VIDEO)
Kevins un Timijs Hanseni līksmo. Foto: Apex Photography

Team Hansen MJP pilots Timijs Hansens izcīnīja uzvaru pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā ''World RX of France'', Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta astotajā posmā. Francijas posms ieviesis arī visai interesantas izmaiņas Pasaules RX kopvērtējuma galvgalī.

Otro vietu posmā izcīnīja GC Kompetition pilots Antons Marklunds, bet Timija jaunākais brālis Kevins Hansens sacensības noslēdza trešajā vietā.

Apkopojot sacensību nedēļas nogalē izcīnītos punktus, par kopvērtējuma līderi, neraugoties uz piekto vietu finālā, kļuvis norvēģis Andreass Bakeruds. Monster Energy RX Cartel pilots sezonas gaitā ir izcīnījis 160 punktus, apsteidzot abus Hansenu brāļus, kuriem ir pa 158 punktiem. Timijs izcīnīja savu trešo uzvaru šosezon, būdams vienīgais vairākkārtējais posmu uzvarētājs – līdz šim notikušajos astoņos posmos uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ir bijuši seši dažādi piloti.

Finālā Timijs izmantoja radušos situāciju, kad pirmajā līkumā Bakeruda Audi S1 un GRX Taneco pilota Niklasa Gronholma Hyundai i20 savstarpējā cīņā izbrauca pārāk tālu līkuma ārmalā. Tikmēr Kevins un Marklunds, kuri startēja no trešās rindas, devās cīņā ar GC Kompetition lietuviešu pilotu Rokas Baciušku. Veicis savu džokera apli, Marklunds trasē atgriezās otrajā vietā aiz Timija, bet Kevins džokera izejā pamanījās vien par dažiem centimetriem tikt priekšā Baciuškam.


Timijs Hansens

Timija uzvara sekoja kā atbilde neveiksmei iepriekšējā posmā Kanādā, kur viņš nespēja iekļūt pusfinālā. Zviedrs lielu skaitu punktu zaudēja arī Abū Dabī posmā, pēc kvalifikācijas braucienā pieredzētās iespaidīgas avārijas ar Bakerudu. ''Šī sacensību nedēļas nogale ir bijusi fantastiska. Skatoties no čempionāta perspektīvas, šogad divos posmos, Abū Dabī un Kanādā, esmu zaudējis ļoti daudz punktus, tāpēc esmu ļoti priecīgs par šo rezultātu un savu vietu kopvērtējumā,” stāsta Timijs Hansens. „Lojakas trasē just milzīgo Francijas fanu atbalstu ir kas īpašs. Mūsu Peugeot šajā trasē ir ļoti spēcīgi, visu nedēļas nogali automašīnā jutos ļoti ērti. Lai iegūtu pirmo starta vietu savā pusfinālā man bija jāaizvada perfektu ceturto kvalifikāciju, kas arī izdevās. Finālā darīju visu ko spēju un izmantoju iespēju, kas radās Andreasa (Bakeruda) un Niklasa (Gronholma) cīņas rezultātā. Bija lieliski izvirzīties vadībā un fokusēties tikai uz savu braukšanu. Mans pārsvars bija pietiekams, lai varētu izbaudīt fantastisko sacensību atmosfēru.”

''Runājot par čempionātu, ir aizraujoši būt tik ciešā cīņā par titulu. Sezonas noslēgums solās būt ļoti interesants – es, Kevins un Andreass cīnāmies par savu pirmo pasaules čempiona titulu. To izcīnīs tas, kurš vislabāk spēs izturēt šo spriedzi un demonstrēt lielisku sniegumu noslēdzošajos divos posmos.”

Marklunds, kurš Silverstonā izcīnīja trešo vietu un Norvēģijas posma finālā finiša līniju šķērsoja pirmais, pēc kā vēlāk tika diskvalificēts par tehnisku neatbilstību, bija priecīgs iekļūt labāko trijniekā GC Kompetition komandas mājas posmā. ''Es zinu cik svarīgs šis posms bija komandai, tāpēc esmu priecīgs komandai sagādāt otro vietu,” saka Antons Marklunds. „Renault Megane visas nedēļas nogalē bija ļoti ātra un arī finālā bija iespējams cīnīties par augstākajām vietām. Startēt no trešās rindas finālā nav viegli, tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka izdevās iekļūt labāko trijniekā.”


Antons Marklunds

Kevins Hansens, kurš pirms Francijas posma Pasaules RX kopvērtējumā Bakerudu apsteidza par pieciem punktiem, aizvadīja neveiksmīgu kvalifikāciju un finālam kvalificējās ar nelielu veiksmi: „Šī man bija ļoti smaga nedēļas nogale. Kvalifikācijā mani vajāja neveiksmes un, godīgi sakot, es īsti nesaprotu kā man izdevās iekļūt finālā,” atzīst Kevins Hansens. „Pusfināla pēdējā aplī biju pārliecināts, ka finālā neiekļūšu. Finālā man pietrūka ātruma, lai varētu cīnīties ar abiem priekšā esošajiem zviedru braucējiem. Džokera aplī darīju visu ko varēju un tā izejā tomēr pamanījos iespraukties priekšā Rokas (Baciuškam), lai izcīnītu trešo vietu. Esmu rallijkrosa braucējs un nekad nepadodos. Ir lieliski, ka cīņa par čempiona titulu ir tik vienlīdzīga. Lai apsteigtu Andreasu mums ir jāstrādā kā komandai, bet, skatoties reālistiski, man ir jāturpina darīt to, ko spēju, un jācer, ka ar to būs pietiekami.”



Kopvērtējums:
1. Andreas BAKKERUD
Audi S1               160
 
2. Kevin HANSEN Peugeot 208               158
 
3. Timmy HANSEN  Peugeot 208               158
 
4. Niclas GRÖNHOLM  Hyundai i20               135
 
5. Jānis BAUMANIS Ford Fiesta 120
 
6. Timur TIMERZYANOV  Hyundai i20               109
 
7. Liam DORAN  Audi S1               100
 
8. Anton MARKLUND  Renault Megane RS               97

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png