profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tiks noskaidroti čempiontitulu ieguvēji divās krosa disciplīnās starp teju 180 dalībniekiem

Go4speed 02.09.2019 - 15:06 Tiks noskaidroti čempiontitulu ieguvēji divās krosa disciplīnās starp teju 180 dalībniekiem
Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 7.- 8. septembrī, Bauskā, "Musa Raceland" norisināsies autosporta sacensības, kuras tautā jau tiek sauktas par "Mūsas trilleri". Sezonas noslēguma pasākumā "Latvijas Nafta GRAND PRIX" tiks aizvadīti Latvijas rallijkrosa un autokrosa čempionāta, Baltijas autokrosa kausa pēdējie posmi, bet Folkreisa Vasaras kausam priekšpēdējais posms. Šobrīd prognozējam, ka šīs varētu būt sacensības, kurās dalībnieku skaits varētu sasniegt – 180.

Jānis Bergs
, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators: "Divu autosporta disciplīnu 2019. gada sezona noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē, Bauskā. Tiks noskaidroti Latvijas Rallijkrosa čempioni visās klasēs – paredzams nervus kutinošs fināls. Vienās sacensībās esam apvienojuši trīs klasiskos krosa seriālus - rallijkrosu, autokrosu un folkreisu. Dalībnieku skaits solās būt liels, tāpēc abas sacensību dienas būs piesātinātas un neļaus garlaikoties ne sportistiem, ne skatītājiem tribīnēs. Sestdienā aizvadīsim divus kvalifikācijas braucienus, bet svētdienā – kvalifikācija un sacensību fināli. Esam parūpējušies par to, lai ikviens izbaudītu šo autosporta notikumu uz visiem 100%. Kā zināms, svētdien ir Tēvu diena un kāda gan varētu būt labāka dāvana, kā autosporta sacensību apmeklējums visai ģimenei kopā - mazāko apmeklētāju izklaidei darbosies bērnu pilsētiņa - mini bērnu mašīnas, piepūšamās atrakcijas un animatori. Tiekamies Bauskā!"

Cīņas par autosporta 2019.gada sezonas tituliem būs spraigas, šobrīd ir zināms tikai viens sezonas čempions - autokrosā, 2000 Super klasē - Ritvars Kārkliņš, turklāt, šī klase autokrosa čempionātā, dalībnieku skaita ziņā, ir vispopulārākā. Sportisko rezultātu kopvērtējuma tabulā TOP 3 sportistus šķir tikai daži punkti. Folkreisam šis būs sezonas priekšpēdējais posms, labāko braucēju, uzzināt būs iespējams šī gada noslēdzošajās sacensībās Brenguļu trasē, 21. septembrī.


Publicitātes foto

Folkreiss šobrīd ir tā disciplīna, kurā provizoriski noteikt uzvarētāju sezonā ir visgrūtāk, atlikuši vēl divi kausa posmi. Uz doto brīdi kopvērtējuma tabulas augšgalā Sandis Vigulis (51 punkts), otrajā pozīcijā Artis Bērziņš (50 punkti), bet trešais Sandis Džeriņš (48 punkti), viņam uz riepām min, un ceturtajā vietā ierindojas Māris Zālītis ar 47 punktiem.

Rallijkrosa disciplīnā visas sezonas garumā lielāko popularitāti, dalībnieku skaita ziņā, ieguvusi LADA RX klase, kurā katrā posmā vidēji startē aptuveni 18 dalībneki - šobrīd kopvērtējuma TOP5 - brāļi Martinovi, Ivars Joelis, Kristaps Kapačs un augšgalā igauņu sportists Sigmars Tammemagi. Starp līderiem punktu starpības ir niecīgas, tāpēc pēdējais sacensību posms būs izšķirošs.

“Šogad sacensības organizējām gan Latvijā, gan pirmo reizi izmēģinājām spēkus un aizvadījām Latvijas rallijkrosa čempionāta posmu Igaunijā. Aizvadīts Eiropas Autokrosa čempionāta posms Bauskā, esam cītīgi strādājuši, bet jau šobrīd kaļam jaunus plānus 2020.gada sezonai. Latvijas rallijkross nāks ar jauniem izaicinājumiem gan organizatoriem, gan sportistiem. Vēlamies, lai autosporta sacensības ir pasākums ģimenēm, lai ir daudz kā dalībnieku, tā skatītāju,” atklāj J. Bergs.

Jaunumiem var sekot līdzi www.rallycross.lv; Facebook.com Rallycross.lv; Instagram.com @rallycross.lv

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja
Sabiedrisko attiecību speciālists

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png