profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis: Šoreiz pietrūka ātruma trasē

Go4speed 01.09.2019 - 23:40 Jānis Baumanis: Šoreiz pietrūka ātruma trasē
Foto: Tom Banks

Rietumfrancijā esošajā Lojekas trasē noslēdzies FIA pasaules rallijkrosa čempionāta astotais posms Bretagne World RX of France. Pēc stabila snieguma visās četrās kvalifikācijas kārtās Jānis Baumanis kvalificējās pusfinālam kā devītais ātrākais braucējs, tomēr iekļūt finālā latviešu sportistam neizdevās.

ASTOTAIS PUSFINĀLS ASTOŅOS POSMOS
Francijas posma trešajā kvalifikācijas kārtā Jānis Baumanis startēja no iekšmalas un jau atkal pirmajā pagriezienā devās priekšā Kevinam Hansenam. Aizvadot četrus mierīgus un stabilus apļus, Baumanis sasniedza astoto vietu kopējā ieskaitē.

Noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Jānis lieliski savā labā izmantoja kontaktu starp Timuru Timerzjanovu un Liamu Doranu, nonākot otrajā vietā aiz Timija Hansena. Brauciena laikā Dorans gan tika garām Baumanim, taču kopējā ieskaitē latviešu braucējs sasniedza sesto vietu, pārliecinoši kvalificējoties pusfinālam.

Trešā starta rinda ievērojami apgrūtināja Baumaņa izredzes. Startā Jānim nācās iekārtoties aiz pirmajās divās rindās startējušajiem braucējiem, bet brauciena laikā viņus apsteigt nebija iespējams. Līdz ar to Jānis Baumanis Francijas posmā nopelnīja astoņus punktus par 9. vietu kvalifikācijā un vēl vienu punktu par sesto vietu pusfinālā. Stabilitāte ļāva sezonas kopvērtējumā ar 120 punktiem saglabāt piekto pozīciju.


Foto: Tom Banks

JĀNIS BAUMANIS: “ESMU PRIECĪGS PAR ŠAJĀ POSMĀ SASNIEGTO UN APGŪTO”
''Aizvadījām diezgan stabilus kvalifikācijas braucienus, taču vēl pirms pusfināla meklējām pareizos regulējumus. Lojekas trasē ir ļoti laba saķere, turklāt arī grants segums ir ļoti ātrs, līdz ar to šeit jābrauc īpaši precīzi. Regulējumiem bija jābūt pilnībā pretējiem kā Kanādas posmā. Šoreiz pietrūka ātruma trasē. Kopumā gan esmu priecīgs par šajā posmā sasniegto un apgūto. Trase ar šādu segumu siltā un sausā laikā nav mūsu trumpis, tomēr esam šo to apguvuši. Ar to gan vēl nepietiek, lai pusfinālā iekļūtu labāko trijniekā. Sasniegts ir vairāk kā bijām gaidījuši. Paldies līdzjutējiem par atbalstu!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png