profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Francijas RX uzvar Hansens, Baumanis aizcīnās līdz pusfinālam

Go4speed 01.09.2019 - 17:54 Francijas RX uzvar Hansens, Baumanis aizcīnās līdz pusfinālam
Jānis Baumanis

Ar Timija Hansena uzvaru noslēdzies Francijas RX posms. Otrais finišēja Antons Marklunds, bet trešais – Kevins Hansens. Jānis Baumanis iekļuva pusfinālā, kur tika izcīnīta sestā vieta, kas mūsu sportistam liedza iekļūt finālā.

Trešajā kvalifikācijā ātrākais bija Andreas Bakeruds, kurš sīvā cīņā pārspēja Antonu Marklundu. Tikmēr Jānim Baumanim trešajā kvalifikācijā kopvērtējumā astotā vieta. ''Trešo kvalifikāciju varēju uzsākt no iekšmalas. Padevās labs starts un jau atkal nonācu priekšā Kevinam Hansenam. Turpinājumā bez liekas drāmas finišs sasniegts astotajā vietā kopējā ieskaitē,” tā Baumanis.

Noslēdzošajā kvalifikācijā ātrākais bija Timijs Hansens, aiz sevis atstājot lietuvieti Roku Baciušku. Labs brauciens padevās Jānim, kuram sestā vieta. ''Lieliski, esam pusfinālā! Timuram Timerzjanovam padevās lielisks starts, līdz viņš nesadalīja trasi ar Liamu Doranu. Tas pavēra izdevību man iespraukties otrajā pozīcijā aiz Timija Hansena. Beigu beigās finišs sasniegts 6. vietā un nopelnīta vieta pusfinālā. Komanda paveikusi lielisku darbu, bet galvenie braucieni vēl tikai priekšā,'' saka Baumanis.

Līdz ar to pēc četrām kvalifikācijas kārtām pirmā vieta Timijam Hansenam, otrais Baciuška, bet trešais - Bakeruds. Jānim devītā vieta. Jāatzīmē, ka visos četros kvalifikācijas braucienos pie uzvarām tika četri dažādi braucēji.


Timijs Hansens

Pirmajā pusfinālā ātrākais bija Bakeruds, aiz sevis atstājot Timiju Hansenu un Antonu Marklundu. Diemžēl Jānim neizdevās starts, kā rezultātā pēc pirmā līkuma mūsu sportists bija piektais. Finišā Jānim sestā vieta. Otrajā pusfinālā ātrākais bija Niklass Gronholms, aiz kura finišēja Baciuška un Kevins Hansens.

Finālā no pirmās starta rindas startēja Bakeruds un Gronholms. Pirmajā līkumā Bakeruds sīvi cīnījās ar Gronholmu, kā rezultātā abi braucēji izbrauca par platu un atkrita uz pēdējām divām vietām. Tikmēr vadību pārņēma Timijs Hansens, kurš arī izcīnīja uzvaru. Otrais palika Marklunds, bet trešo vietu pēdējā aplī pēc džokera izrāva Kevins Hansens, kurš apsteidza Baciušku.

RX2 klasē kvalifikācijā nepārspēts palika Olivers Eriksons, tikmēr sestais bija Vasīlijs Grjazins, bet septītais – viņa brālis Nikolajs Grjazins, kuram šis bija pirmais starts RX2 klasē. Pirmajā pusfinālā trešo vietu izcīnīja Vasīlijs, bet otrajā pusfinālā ceturtais palika Nikolajs. Finālā uzvara Benam Filipam Gundersenam, bet piekto vietu izcīnīja Vasīlijs.

Eiropas rallijkrosa čempionātā Supercar klasē triumfēja Robins Larsons, kuram šī bija ceturtā uzvara piecos posmos. Pēc šī posma Larsons kļuva par Eiropas čempionu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png