profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānim Baumanim pjedestāls Kanādas posmā

Go4speed 04.08.2019 - 22:46 Jānim Baumanim pjedestāls Kanādas posmā
Foto: https://www.facebook.com/janisbaumanisrx/

Otrā pasaules rallijkrosa čempionāta diena Kanādā, Truā-Rivjēras trasē izrādījās veiksmīga Latvijas vienīgajam pārstāvim šajā posmā - Jānim Baumanim. Skaistā fināla cīņā Baumanis finišēja otrajā vietā aiz norvēģa Andreasa Bakeruda.

Trešajā kvalifikācijas kārtā pēc konkurentu sadursmes startā Baumanis izvirzījās otrajā pozīcijā aiz Gronholma, taču, sabloķējoties riteņiem, neveiksmīgi ietriecās trases nožogojumā, kā rezultātā finišēja trešais savā braucienā un trīspadsmitais trešās kvalifikācijas kopvērtējumā.

Ceturtajā kvalifikācijā Jānis Baumanis jau startā izvirzījās pirmajā vietā, apsteidzot lietuvieti Rokas Baciušku un beļģu braucēju De Rideru. Kvalifikācijas kopvērtējumā Baumanim otrā vieta aiz Gronholma.

Foto: https://www.facebook.com/janisbaumanisrx/

Līdz ar to pēc četrām kvalifikācijām Jānis Baumanis bija ierindojies augstajā piektajā pozīcijā un pusfinālā nodrošināja startu no otrās rindas.

Pusfinālā Jānim Baumanim otrajā rindā blakus lietuvietis Rokas Baciuška. Baumanim izdevās labs starts un viņš iespraucās otrajā vietā aiz Timura Timerzianova. Pēc veiktā džokera apļa Baumanis atgriezās trasē otrajā pozīcijā - tieši priekšā Kevinam Hansenam un iekļūva finālā kā otrais.

Finālā Baumanim starts no otrās rindas kopā ar Gerlānu Šišerī. Startā Baumanis izvirzījās otrajā pozīcijā aiz Bakeruda un Kevins Hansens uzreiz aiz viņiem. Nedaudz vēlāk Hansens un Marklunds džokera apļa izejā saskrējās, un Bakerudam ar Baumani izdevās atrauties. Trešajā vietā izvirzījās Timurs Timerzianovs. Pēdējais aplis tika aizvadīts bez izmaiņām un Baumanis pirmo reizi izcīnīja otro vietu pasaules RX posmā, kas ir latviešu sportista līdz šim labākais sniegums.

Kanādas posmā Baumanis izcīnīja 22 punktus, kas kopvērtējumā viņam ļāva pietuvoties Niklasam Gronholmam, saglabājot piekto vietu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png