profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņam uzvara, Vītols otrais, Grjazins trešais

Go4speed 21.07.2019 - 17:52 Baldiņam uzvara, Vītols otrais, Grjazins trešais
Foto: Raimonds Volonts

Lieliskus rezultātus RallyX Nordic Rīgas posmā sasnieguši Latvijas braucēji Ronalds Baldiņš un Roberts Vītols, kā arī ar Latvijas licenci startējošais Vasīlijs Grjazins. Ronalds guva uzvaru CrosCar klasē, Roberts sasniedza otro vietu RX Academy debijas sacīkstē, bet Vasīlijs Grjazins izcīnīja trešo vietu Supercar Lites klasē, ziņo autocross.lv.

Pēc kvalifikācijas braucieniem Baldiņš CrosCar klasē bija ceturtajā vietā, bet vēlāk aizvadīja lieisku pusfinālu, izcīnot tajā uzvaru. Sekojušajā finālā Ronalds pārspēja visus konkurentus, gūstot uzvaru ar 1,8 sekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Nilsu Andersonu. Interesanti, ka kvalifikācijas pirmo divu vietu ieguvēji Isaks Reiersens un Isaks Egonsons, startējot katrs savā pusfinālā, nekvalificējās finālbraucienam.

Roberts Vītols turpināja pārsteigt RX Academy kolektīvu, demonstrējot precīzu braukšanu debijas sacīkstē pie Renault Clio stūres, kas, starp citu, ir Roberta pirmā turbomašīna, ar kuru jāstartē sacīkstēs. Vēl vairāk – dienas pirmajā braucienā (otrajā kvalifikācijā) Vītols pamanījās uzvarēt šķietami neuzveicamo somu Rasmusu Tuominenu. Tiesa, jau nākamajā braucienā Roberts piedzīvoja neizpratnes pilnu braucienu, kad spoteris viņu iesūtīja Džokera aplī priekšpēdējā aplī, atrodoties trauslā līderpozīcijā, tiešā cīņā ar Tuominenu. Iespējams, tas bija lūzuma brīdis, kad izzuda sensācijas iespēja. Vēlāk Vītols uzvarēja savā pusfinālā, bet finālā Tuominens bija pārliecinošs.

Otrā vieta pie svešas mašīnas un komandas stūres uzskatāms par lielisku sasniegumu, ko atzīmēja arī RX Academy programmas līderi. Tika atzīts, ka Roberta varēšana būt tik tuvu līderim Tuominenam ir izcilas kvalitātes rādītājs. Tikmēr jaudīgajā Supercar klasē uzvaru svinēja šī brīža Eiropas rallijkrosa čempionāta līderis Robins Larsons.

Bez panākumiem neiztika arī Supercar Lites, klasē, kurā Latviju pārstāvēja ar Latvijas Automobiļu Federācijas licenci startējošais Vasīlijs Grjazins. Sports Racing Technologies komandas pilots sacensības iesāka vareni, uzrādot absolūti ātrāko laiku pirmajā braucienā. Lai gan turpmākajās kārtās rezultāti nedaudz pieticīgāki, četru kvalifikāciju kopsummā Grjazinam trešais rezultāts. Kā izrādījās, ātrums nekur nebija zudis – jau pusfinālā Grjazinam otrais rezultāts. Arī finālā, spraigā piecu apļu cīņā ar konkurentiem izdevās izcīnīt trešo vietu un trešo goda pjedestālu Latvijai. Ātrākais šoreiz norvēģis Bens Filips Gundersens, otrajā vietā zviedrs Linus Astlunds (+1,748sek), trešais Grjazins (+5,451sek).

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png