profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Tik aizrautīgs posms pasaules čempionātā sen nebija bijis

Go4speed 07.07.2019 - 22:56 Baumanis: Tik aizrautīgs posms pasaules čempionātā sen nebija bijis
Foto: Tom Banks

Mainīgos apstākļos Holjesas trasē noslēdzies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta sestais posms Swecon World RX of Sweden. Jānis Baumanis sacensību otrajā dienā pakāpās par deviņām pozīcijām un iekļuva pusfinālā, kur pēc trieciena no Roka Baciuška finišs tika sasniegts ceturtajā pozīcijā.

LIELISKA ATGŪŠANĀS PĒC SESTDIENAS
Sacensību otrā diena Zviedrijā tika uzsākta slapjā trasē. Līdz trešajai kvalifikācijai lietus bija mitējies, tomēr Jānim Baumanim jau atkal nācās startēt pašā pirmajā braucienā. Baumanis veica labu startu un iekārtojās otrajā pozīcijā aiz Timura Timerzjanova. Trešajā aplī Jānis pieļāva kļūdu un izslīdēja. Situāciju savā labā centās izmantot aizmugurē esošais Gijoms de Ridērs. Abu sportistu mašīnas saskārās, kā rezultātā Baumanis piedzīvoja avāriju. Latviešu sportists varēja turpināt savu braucienu, finišā sasniedzot 12. rezultātu kopējā ieskaitē.

Arī pēdējā kvalifikācijas brauciena startā Baumanis iekārtojās otrajā pozīcijā, šoreiz aiz Kevina Abringa. Otrajā aplī Baumanis devas džokerī un nonāca aiz Ulrika Linnemana, kurš tajā vēl nebija devise. Linnemans pieļāva kļūdu, aizkavējot Baumani uz vairākām sekundēm. Temps brīvā trasē bija pietiekams, lai Jānis ieņemtu astoto vietu kopējā ieskaitē un kvalificētos pusfinālam ar desmito labāko punktu summu.

Pusfināls tika uzsākts no trešās starta rindas. Tika uzņemts labs temps. Trešajā aplī lietuvietis Rokas Baciuška devas džokera aplī un nonāca aiz Jāņa Baumaņa, tomēr veica nepārdomātu manevru, taranējot Baumaņa mašīnu. Tas pielika punktu Baumaņa cerībām, jo avārijas rezultātā cieta stūres stieņi un mašīnas ritenis. Apļu laiki liecina, ka šī trieciena rezultātā Jānim, visticamāk, tika laupīta vieta finālā, jo trešās vietas ieguvējs Reinis Nitišs pēc sava džokera veikšanas apli vēlāk pamattrasē atgriezās par mata tiesu priekšā lietuvietim.

Jānis Baumanis Zviedrijā izcīnīja 10 punktus. Pēc sezonas pirmajiem sešiem posmiem Baumanis izcīnījis 89 punktus, kas kopvērtējumā ļauj saglabāt vietu labāko pieciniekā.


Foto: Tom Banks

JĀNIS BAUMANIS: “ŠODIEN VARAM DRĪZĀK LIKT 'PLUS' ZĪMI, NEVIS 'MĪNUSU'”
“Sarežģīta nedēļas nogale 'maģiskajā' Holjesā. Laikapstākļi un izloze padarīja braucienus ļoti sarežģītus un ietekmēja arī rezultātus, it īpaši otrajā kvalifikācijā, kad līderi brauca pirmie.

Šodien varam drīzāk likt 'plus' zīmi, nevis 'mīnusu'. Bija pāris neveiksmīgi lēmumi, bet aizcīnīties no 19. vietas pēc sestdienas līdz desmitajai ir ļoti labi, par ko gūts gandarījums.

Par pusfinālu gan esmu vīlies. Daudzi TV ekrānos nemaz neredzēja, kā Baciuška pamatīgi ietriecās manas mašīnas kreisajā sānā pēc tramplīna. Tā rezultātā tika pamatīgi salocīts priekšējais stūres stienis, kā arī bojāta aizmugurējā balstiekārta. Pēc tam ielidoju smilšu barjerā. Tai brīdī arī tika pārsista riepa, un pats ritenis tika nolocīts. Cīņa par vietu finālā beidzās. Neskatoties uz to, varu izcelt cīņu svētdienā pašā trasē. Protams, gribētos, lai izdotos labāk.

Liels paldies komandai, atbalstītājiem un līdzjutējiem, kas bija atbraukuši vērot posmu arī klātienē. Tik aizrautīgs posms pasaules čempionātā sen nebija bijis. Liels prieks, ka Reinim izdevās tikt uz pjedestāla, tāpat kā man Norvēģijā. Latvijai goda pjedestāls jau otro posmu pēc kārtas! Tagad gatavosimies nākamajam posmam Kanādā, kur ceram uz uzlabojumiem un labākiem rezultātiem.”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png