profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķernieku motorsporta festivāla otrajā dienā sportistus pārsteidz lietus, zibens un pērkons

Go4speed 07.07.2019 - 20:45 Biķernieku motorsporta festivāla otrajā dienā sportistus pārsteidz lietus, zibens un pērkons
Foto: Kalvis Zaļaiskalns Photography

Svētdien Biķernieku kompleksajā sporta bāzē noslēdzās "Biķernieku Motorsporta Festivāls". Autosporta notikums pārsteidza ar vēl nebijušu sacensību formātu - divās dienās un vienā trasē sacentās trīs dažādas autosporta disciplīnas - rallijkross, folkreiss un autošosejas sacensības "Dzintara Aplis". Festivālā startēja vairāk nekā 140 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas.

Kā ziņo autocross.lv, tad Open RX Supercar klasē finālā uzvarēja igaunis Marts Tikerbārs, kurš aiz sevis atstāja vienīgo Latvijas pārstāvi šajā klasē Jāni Veģeri. Abi bija pirmie arī kvalifikācijas braucienu summā, Tikerbāram uzvarot, bet Veģerim pēc rezervētiem pirmajiem braucieniem padevās uzvara trešajā kvalifikācijā un otrā vieta summā. Trešais gan kvalifikācijā, gan vēlāk arī finālā lietuvietis Arvids Galinis.

Touring Car klasē neapturams bija Kristaps Grunte, kurš uzvarēja gan visos trīs kvalifikācijas braucienos, gan savā pusfinālā, gan arī finālā. Viņš aiz sevis atstāja igauni Andrusu Karu un Jāni Ikeru, kurš kvalifikācijā bija otrajā vietā. Ceturto vietu finālā sasniedza Aleksejs Kreipāns, bet piektais bija Uldis Valters, kurš finālā nonāca pēc komanda biedra Viktora Ellera pusfināla rezultāta diskvalificēšanas. Viktora mašīna izrādījās 51 kg par vieglu.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns Photography

Super 1600 klasē kvalifikācijas braucienos dominēja soms Toni Reunanens, uzvarot visos trīs braucienos. Aiz viņa sekoja trīs latvieši – Juris Spīķis, kurš startēja ar Arņa Odiņa Peugeot, Edijs Ošs un Andis Ūtēns. Reunanens bija neapturams arī savā pusfinālā, Ošu pārspējot par desmit sekundēm. Uz finālu no šī pusfināla devās arī igaunis Erki Linds. Otrajā pusfinālā savu darbu paveica arī Spīķis un Ūtēns, gūstot pirmās divas vietas. Uz finālu devās arī igaunis Mihkels Varuls. Taču sekoja pārsteigums finālā – Reunanens izstājās jau pirmā apļa burzmā, atdodot uzvaras iespējas latviešiem un igauņiem. Duelī ar Spīķi uzvaru guva Edijs Ošs, noslēdzot Biķernieku nedēļas nogali ar otro vietu sestdien un uzvaru svētdien. Juris otrais, bet trešajā vietā Erki Linds.

BMW RX3000 klasē
, kurā beidzot bija cienījams dalībnieku skaits – seši – lielisko nedēļas nogali turpināja Miķelis Stengrēvics. Sestdien guvis trešo vietu LADA RX klasē, svētdien viņš kļuva par uzvarētāju citā Latvijas rallijkrosa monoklasē. Viņš pārliecinoši uzveica sekotājus Kasparu Fricsonu un Daini Valeini, kā arī pārējos.

CK650 klasē finālā uzvaru guva galvenais favorīts Dāvis Tobiass. Lai gan pēc uzvaras pirmajā kvalifikācijā sekoja nelielas neveiksmes – piecu sekunžu sods otrajā braucienā (ceturtā vieta) un zaudējums Lauram Langepronam trešajā – Finālā Tobiass bija nepārspējams līderis. Viņš apsteidza tuvāko sekotāju L. Langepronu par vairāk nekā trim sekundēm, bet trešo vietu guvušais Pēps Langeprons piekāpās par 17 sekundēm.

Xtreme klasē dienas gaitā dominēja vienīgie abi latvieši Ronalds Baldiņš un Jānis Baumanis. Taču finālā panākumi padevās tikai Baldiņam, kurš droši uzveica sekojušos igauņus Allanu Kakri un Josepu Nogenu. Baumanis finālā palika sestajā vietā.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns Photography

Lietuvas čempionāta Junior 1000 klasē vienīgais Latvijas pārstāvis Dainis Zemnieks finišēja piektajā vietā, bet uzvaru ar graujošu pusminūtes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Normantu Lepši sasniedza Valds Mikuzis.

Jānis Bergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators: "Biķernieku Motorsporta Festivāla pirmajā dienā visiem bija iespēja izbaudīt pamatīgu autosporta kokteili - rallijkross, folkreiss un autošosejas sacensības. Neskatoties uz sacensību otrās dienas mainīgajiem laikapstākļiem, sacensības izdevās ļoti labi, skatītāji bija daudz un sportisti mums sagādāja iespaidīgas un spraigas cīņas."

Ivo Traubergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators: "Otrās sacensību dienas pusdienlaikā gan sportistus, gan organizatorus negaidīti pārsteidza pamatīgas lietus gāzes, zibens un pērkons, kas uz neilgu laiku apstādināja sacensību norisi. Būtiskas problēmas tas neradīja un organizatoru komanda veiksmīgi sagatavoja trasi, lai varētu turpināt sacensības. Kopumā uzskatu, ka abas sacensību dienas esam aizvadījuši ļoti labi, apmierināti esam mēs paši un arī sportisti."

Labākie pēc braucieniem sacensību otrajā dienā:
Latvijas Rallijkrosa čempionāta 3. posms
BMW RX 3000 klasē: 1. Mikelis STENGREVICS, 2. Kaspars FRICSONS, 3. Dainis VALEINIS.
CK 650 kroskartu klasē: 1. Davis TOBIASS, 2.Laur LANGEPROON, 3. Peep LANGEPROON.
Latvijas Rallijkrosa čempionāta 3. posms/ Baltijas Rallijkrosa kauss
XTREME Kroskartu klasē: 1. Ronalds BALDINS, 2.Allan KAKRI, 3. Josef Ralf NOGENE.

Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 1. posms
JUNIOR 1000 klasē: 1. Valdas MIKUZIS, 2. Normantas LEPSYS, 3. Rytis GURKLYS.

Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 1. posms/ Baltijas Rallijkrosa kauss
SUPER 1600 klasē: 1. Edijs OSS, 2. Juris SPIKIS, 3. Erki LIND.
TOURING CAR klasē: 1. Kristaps GRUNTE, 2. Andrus KARU, 3. Janis IKERS.
OPEN RX SUPERCAR klasē: 1. Mart TIKKERBAR, 2. Janis VEGERIS, 3. Arvydas GALINIS.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png