profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Robertam Vītolam dramatiskā cīņā vēl viena uzvara Anglijā

Go4speed 24.06.2019 - 10:07 Robertam Vītolam dramatiskā cīņā vēl viena uzvara Anglijā
Roberts Vītols. Foto: No sportista personīgā arhīva

Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols Lielbritānijas čempionāta nedēļas nogali Pembrijā noslēdzis perfekti, aizvedot no trases divus uzvarētāja kausus – uzvara gan sestdien čempionāta trešajā, gan svētdien seriāla ceturtajā posmā. Svētdienas panākums gan nāca nesalīdzināmi dramatiskākā veidā, ziņo autocross.lv.

Svētdien čempionāta dalībniekiem trases virziens bija jāveic pretējā virzienā, salīdzinājumā ar sestdienu. Tas neatstāja negatīvu iespaidu uz Roberta sniegumu, taču pamainīja galveno konkurentu spēku samērus. Ātrumu jau kopš pirmajiem apļiem trasē atguva kopvērtējuma līderis Lūks Konstentains, kurš sestdien finišēja tikai trešais. Lūks dominēja kvalifikācijā – pirmajā braucienā vēl trešais aiz Vītola un Toma Ovendena, bet pārējos abos braucienos sasniegtas uzvaras. Tikmēr Roberta temps šķita dziestam – pēc uzvaras sekoja otrā un trešā vieta kvalifikācijas braucienos. Komanda arī bija spiesta nomainīt mašīnas ātrumkārbu. Braucēja nometne atzina, ka divu dienu sacīkšu maratons Robertu sāk nogurdināt.

Tomēr finālā Vītols izdarīja tobrīd jau šķietami neiespējamo – Džokera stratēģijas izspēlējot līdz pat pēdējam aplim, Roberts un Konstentains aizvadīja saspringtu finālu, cīnoties par uzvaru. Finišā par mata tiesu Vītols konkurentam bija priekšā, izcīnot pirmo vietu.


Roberts Vītols. Foto: No sportista personīgā arhīva

Taču ar to šī sacīkste nebeidzās ne Robertam, ne Konstentainam. Tiesneši uzreiz pēc finiša piešķīra abiem 15 sekunžu sodu par trases robežu neievērošanu – abi cīņas karstumā, tiesnešuprāt, bija guvuši neatļautas priekšrocības nepareizi veicot trasi. Šāds sods abus aizmeta uz pēdējām vietām – septīto un astoto, bet uzvaru gūtu Patriks O`Donovans, kurš finišēja trešais.

Gan Vītols, gan Konstentains iesniedza apelāciju par šādu lēmumu. Process norisinājās ļoti ilgi, jo, pretēji iepriekšējiem posmiem, šoreiz sacensību vadības telpa mudžēja no datoriem, jo arī no pārējām klasēm sportisti nāca skaidroties un taisnoties par nodarīto/nenodarīto.

Pēc divām stundām Roberts Vītols atkal bija šī posma uzvarētājs, jo tiesneši sodu bija atcēluši. Taču vēl pusstundu vēlāk svinības atkal tika atliktas, jo bija saņemts ziņojums par incidentu trasē. Pirmajā pagriezienā kāds taranēja Roberta mašīnu, kā rezultātā Vītols ielidoja Konstentaina mašīnas aizmugurē, formāli veicot izsišanas mēģinājumu. Tiesneši noskatījās video no Roberta mašīnas un mutiski atzina, ka Vītola versija par notikušo ir pareiza un sods nepienākas. Vēlāk tas tika atzīts arī oficiāli. Roberta uzvara beidzot bija drošībā un, lai gan Konstentaina komanda mēģināja iesniegt protestu par kādu citu epizodi finālā, to nepieņēma, jo protestu iesniegšanas laiks bija beidzies.

Neskatoties uz produktīvo nedēļas nogali kopvērtējumā Roberts Vītols joprojām ir trešajā vietā, sakrājot 104 punktus. Konstentainam līderpozīcijā 112, O`Donovanam – 106. Sezonas nogale veidojas īpaši saspringta, lai gan čempionātā atlikuši vēl pieci posmi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png