profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tobiasam lieliska uzvara Igaunijā, Starkai vērtīga pieredze

Go4speed 19.05.2019 - 22:13 Tobiasam lieliska uzvara Igaunijā, Starkai vērtīga pieredze
Dāvis Tobiass. Foto: rallycross.lv

Igaunijā, Laitses rallijkrosa trasē, aizvadīts Superkrosa posms, kura ietvaros notika cīņa arī kroskartu ieskaitē. Sacīkstē apbrīnojamu uzvaru guva Dāvis Tobiass, bet Marta Starka aizvadīja debijas sacīksti pie kroskarta stūres, ziņo autocross.lv.

Kvalifikācijas braucienos kroskartu klasē dominēja mājinieks Karls Martins Miliste, bet Dāvis un komanda dienas gaitā meklēja risinājumus, kā igaunim tikt klāt un arī garām. Lai arī Miliste trešajā braucienā avārijas dēļ izstājās, izmantotās metodes līdz tam brīdim nesolīja Tobiasa uzvaru. Arī finālā Miliste šķita favorīts. Taču, devies Džokera aplī priekšpēdējā fināla aplī, Miliste pēdējā aplī ieraudzīja, kā no Džokera par dažiem centimetriem viņa priekšā izlido Tobiass. Lieliska uzvara, lai gan komandas veiktie eksperimenti noslēdzās pēdējā brīdī pirms fināla starta.

Marta Starka debitēja kroskartu cīņās ar Tobiasa rezerves kroskartu. Pēc tehnikas apgūšanas svētdienas rītā latviete pirmajā kvalifikācijā finišēja pēdējā, lai gan startā tika apdzīti divi konkurenti. Šajā braucienā gūta vēlāk daudz izšķiroša tehnikas problēma – saliekta ass, ko gan uz nākamo braucienu šķietami izdodas salabot.

Otrajā braucienā Marta startā apdzina jau četrus konkurentus, taču tehnikas apgūšana neļāva noturēt pozīcijas, tāpēc Starka finišāja pēdējā. Tobrīd kļūst skaidrs galvenais zaudējuma iemesls – Marta apgūst pārnesumu pārslēgšanu, bremzējoties pirms pagriezieniem. Trešais brauciens Starkai izrādījās pēdējais, jo nolūza aizmugurējā ass – pirmā brauciena locījuma sekas.

Pēc sacīkstes Dāvis Tobiass atzīmēja, ka priekš meitenes un pirmās cīņas kroskartu klasē Starkas sniegums bija ļoti labs, jo reti kurai izdodas uzreiz cīnīties par vietu, kas ir augstāka par pēdējo. Marta gatavojas Biržu sacīkstei, kurā būs jāiztiek bez Dāvja padoma – tajā pašā nedēļas nogalē Dānijā tiks aizvadīts NEZ Kroskartu čempionāta otrais posms. Tobiass pirmajā posmā Biķerniekos CK 650 klasē guva uzvaru. Martas tēvs Mārtiņš Starks komentē abu jauno pieredzi: “Liels prieks, ka jau no pirmajiem braucieniem redzēju, ka Martai patīk un izdodas kroskarta braukšana. Arī pats pasākums bija ļoti labs, neskatoties uz mūsu tehnikas neveiksmi. Pirms Biržiem būs daudz jāskrūvē, taču būsim gatavi!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png