profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: 'Liams Dorans finālā man sniedza pamatīgu Spa masāžu'

Go4speed 12.05.2019 - 22:55 Baumanis: 'Liams Dorans finālā man sniedza pamatīgu Spa masāžu'
Foto: Tom Banks

Tradīcijām bagātajā Spa trasē aizvadīts FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas trešais posms ''Spa World RX of Benelux''. Aizraujošā cīņā latviešu sportistam Jānim Baumanim izdevās iegūt tiesības startēt fināla braucienā, kur cīņā ar citiem pasaules labākajiem rallijkrosa braucējiem finišs tika sasniegts piektajā vietā.

VIENĪGAIS FINĀLISTS VISOS 3 POSMOS
Atšķirībā no sestdien notikušajiem braucieniem, šoreiz trase bija pilnībā sausa un sacensības risinājās drēgnos, taču saulainos apstākļos. Pēc lieliskā snieguma vakar Jānim Baumanim trešo kvalifikācijas braucienu bija iespēja aizvadīt kopā ar pašiem ātrākajiem otrās kvalifikācijas braucējiem. Pēc pamatīgas kontaktcīņas pirmajos pagriezienos, Baumanis iekārtojās otrajā pozīcijā aiz Liama Dorana. Aizvadot četrus stabilus apļus, kopējā ieskaitē tika ieņemta astotā pozīcija.

Cīņas ar Doranu turpinājās arī pēdējā kvalifikācijas braucienā. Jānis Baumanis prasmīgi spēja noturēt britu braucēju sev aizmugurē un savu braucienu noslēdza uzreiz aiz iepriekšējā posma uzvarētāja Timija Hansena. Četru braucienu summā tika ieņemta astotā vieta, kas deva iespēju pusfinālā startēt no otrās rindas.

Pareiza regulējumu izvēle un fantastiskas braukšanas prasmes ļāva Jānim sniegt atbildes triecienu un pieveikt Hansenu. Finišā Baumanim 2. vieta un garantēta dalība Spa World RX of Benelux fināla braucienā.


Foto: Tom Banks

Jānis Baumanis kļuva par vienīgo pasaules čempionāta dalībnieku, kurš startējis visu trīs šīs sezonas posmu finālos. Diemžēl sapnis par pjedestālu izdzisa jau pirmajā aplī, kad Liams Dorans veica neapdomīgu manevru, ietriecoties Jāņa Baumaņa Ford Fiesta spēkratā. Kontakta rezultātā pamatīgi cieta Baumaņa mašīnas vadāmība. Pēc varonīgas cīņas sešu apļu garumā Jānis ieguva 5. vietu.

Nedēļas nogales laikā Beļģijā Baumanis izcīnīja 16 punktus, kas ļauj saglabāt ceturto pozīciju čempionāta kopvērtējumā, taču otrajā vietā esošais Timijs Hansens vairs ir tikai sešu punktu attālumā.

JĀNIS BAUMANIS: “LIELĀKAIS PRIEKS IR PAR PUSFINĀLU”
“Lielākais prieks ir par pusfinālu. Pēc ceturtās kvalifikācijas kārtas spējām atrast vajadzīgo ātrumu. Tieši starti un pirmais pagrieziens šajās sacensībās mani priecēja visvairāk. Katrā braucienā tika pieņemts taktiski pareizs lēmums, kas tika veiksmīgi īstenots arī trasē. Pamatīgu Spa masāžu man šodien sniedza Liams Dorans. Arī finālā piedzīvojām kontaktu. Aizmugurējais ritenis tika aizlocīts un nopietni pacīnīties vairs nevarēju, lai arī cik ļoti vēlējos iegūt augstāku vietu.
Liels paldies visai komandai un līdzjutējiem par atbalstu! Cepuri nost komandas priekšā un pats arī esmu priecīgs par savu sniegumu, ņemot vērā pirmās kvalifikācijas notikumus. Esmu vienīgais čempionāta dalībnieks, kurš šogad sasniedzis visus finālus. Tas, protams, vērtējams ar pamatīgu plusa zīmi.”

Kopvērtējums:
1. KEVIN HANSEN PEUGEOT 208  69
2. TIMMY HANSEN PEUGEOT 208  58
3. TIMUR TIMERZYANOV HYUNDAI I20 53
4. JĀNIS BAUMANIS FORD FIESTA  52
5. ANDREAS BAKKERUD AUDI S1 51
6. NICLAS GRÖNHOLM HYUNDAI I20  48
7. LIAM DORAN AUDI S1  43 2
8. TIMO SCHEIDER SEAT IBIZA  37
9. KRISZTIÁN SZABÓ AUDI S1  35
10. ANTON MARKLUND RENAULT MEGANE RS  31

Informāciju sagatavoja
Aldis Putniņš

Komentāri
faateris 13.05.2019 10:01
Visu laiku Jānim kāds ir vainīgs :(
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png