profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar sīvām un aizraujošām cīņām noslēdzies Latvijas Rallijkrosa čempionāta 1.posms

Go4speed 06.05.2019 - 09:00 Ar sīvām un aizraujošām cīņām noslēdzies Latvijas Rallijkrosa čempionāta 1.posms
Foto: Rallycross.lv

Šajā nedēļas nogalē Biķernieku sporta kompleksā tika atklāta Latvijas Rallijkrosa čempionāta sezona, kuras ietvaros tika aizvadīts arī NEZ Kroskartu čempionāta 1.posms. 120 sportisti gan no Latvijas, gan Baltijas un Ziemeļeiropas tika sadalīti piecās LRX klasēs un septiņās NEZ Kroskartu klasēs.

Ivo Traubergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators:"Vairāk nekā 120 dalībnieki - 12 klasēs, daudz spraigu cīņu. Latvijas Rallijkrosa sacensībās čempionāta statuss sportistos izraisa lielāku sacensību garu, jo sezonas beigās no svara ir katrs posms un katrs iegūtais punkts. Vakar nedaudz lietains laiks, bet šodien uz fināla braucieniem sagaidījām atpakaļ sauli un aizvadījām lieliskas sezonas atklāšanas sacensības. Esam priecīgi, ka spējam pulcēt arī daudz skatītājus un līdzjutējus!"

Pirmajā Latvijas Rallijkrosa čempionāta posmā kā allaž visspraigākā cīņa norisinājās LADA RX klasē starp 18 sportistiem. Pēc sīvas cīņas fināla braucienos goda pjedestālu sadalīja: Mārcis Martinovs, Sigmars Tammemagi un Kristaps Martinovs. LADA RX klases līderis Mārcis Martinovs: "Nedaudz veiksmes, nedaudz meistarības un bez stresa, galvenais līdz galam! Turpināsim iesākto visas Latvijas Rallijkrosa čempionāta sezonas garumā."


Foto: Rallycross.lv

Pirmajā BMW RX 3000 klases finālā uzvarēja Dainis Valainis. Krieviņš pēc uzvarēta starta uzreiz devās džokerī, bet pēc tā pieļāva pāris braukšanas kļūdas, kas finišā deva otro vietu. Aizraujošs bija Super 1600 klases fināls. Brauciena laikā dominēja Roberts Vītols, un pārliecinoši arī tuvojās finišam, līdz pēdējā aplī mašīna sāka pamatīgi kūpēt. Ja aplis būtu par simts metriem garāks, viņš nesasniegtu finišu, taču šoreiz izdevās nosargāt pirmo vietu. Jāatzīmē, ka komanda dienas gaitā paspēja noņemt bojāto ātrumkārbu, aizvest sametināt, atvest atpakaļ un iemontēt mašīnā. Otrais Arnis Odiņš, bet trešais – Gļebs Boganovs. Edijs Ošs izstājās.

Touring Car klasē uzvara Jurim Spīķim, kuram sekoja Edgars Kokorišs un Raimonds Mūrnieks. Par galveno izrādi parūpējās Galviņš, kurš startā stūma vienu no konkurentiem, bet pēdējā apļa pēdējā līkumā veica pēdējās cerības uzbrukumu priekšā braucošajam Miščenko. Mašīna sagriezās un trāpīja ārmalas apmalē. Raivis finišu sasniedza pēdējais, toties atpakaļgaitā.

Open RX klasē vadībā turējās līderis Jānis Veģeris, kurš pēdējos apļos sāka aizdomīgi tuvu pielaist Kaju Samsonu. Taču finišā Jānis nosargāja pirmo pozīciju, aiz sevis atstājot Samsonu. Pēdējā aplī pēc tramplīna sagriezās Arvidas Galinis, gandrīz zaudējot trešo vietu.


Foto: Rallycross.lv

Paralēli Latvijas Rallijkrosa čempionāta braucējiem skatītājus ar iespaidīgām sānslīdēm lietainajā trasē priecēja NEZ Kroskarti. Visvairāk ovācijas saņēma klase ar jaudīgākajiem motoriem - Xtreme. Tur TOP3 arī latviešu braucējs. Uzvarēja Jami Kalliomaki, otrais Ronalds Baldiņš, bet trešais Petri Ilinens. Pēdējā vietā finišēja Reinis Nitišs, kuram pēc falšstarta bija jāveic divi džokera apļi. Xtreme Kroskartu klases 2. vietas ieguvējs Ronalds Baldiņš: "Izcīna tikai pirmo vietu, pārējās iegūst - šoreiz iegūta 2.vieta. Sacensības kopumā izdevušās, paldies komandai un visiem līdzjutējiem!"

Mini kroskartu klasē labākais no mūsējiem Mūrnieks, bet Jasons izstājās. Objektīvi šajā klasē tehnika neļāva konkurēt ar skandināvu kroskartiem. 85 cc3 klasē uzvarēja Lauri Halonens, bet 650 cc3 klasē Dāvis Tobiass aizvadīja izcilu finālu, kur guva uzvaru! Pēc starta Dāvis gan bija tikai trešais, taču vēlāk viņš apdzina abus konkurentus un guva skaistu pirmo vietu.

Biķernieku trasē atgriezīsimies uz Latvijas Rallijkrosa čempionāta trešo posmu - sportistus un līdzjutējus sagaidīsim "Biķernieku Motorsporta festivālā" - 6., 7. jūlijā, kas šogad solās būt pavisam interesants dažādai auditorijai. Bet tuvāk - otrais posms, kas norisināsies 15. jūnijā "Baronu" trasē, Jēkabpils pusē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png