profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallijkrosa čempionāts sākas ar neprognozējamām cīņām

Go4speed 04.05.2019 - 17:51 Latvijas rallijkrosa čempionāts sākas ar neprognozējamām cīņām
Foto: Autocross.lv

Aizvadīta Latvijas rallijkrosa čempionāta pirmā posma pirmā sacensību diena. Biķernieku posms pirms izšķirošajiem svētdienas notikumiem līdz šim piedāvājis neprognozējamas cīņas visās klasēs, ziņo autocross.lv.

Sestdien tika aizvadītas pirmās trīs kvalifikācijas salonautomašīnu klasēs, kā arī viena kvalifikācija NEZ Kroskartu čempionāta pulkam.

Super 1600 klasē katrā braucienā cits uzvarētājs. Pirmajā sērijā ātrākais bija Roberts Vītols, aiz sevis atstājot Ediju Ošu un igauni Martinu Jugu. Ošs šķita bīstams cīņā par pirmo vietu, taču otrajā braucienā Edijs piedzīvoja tehnikas problēmas, zaudējot līderiem apli un negūstot brauciena ieskaiti. Otrajā sērijā ātrākais žūstošā trasē bija Jānis Spundiņš, kurš aiz sevis atstāja Vītolu un trases žūšanu izmantojušo Andi Ūtēnu. Trešajā sērijā Oša mašīna bija kaujas gatavībā, ko viņš izmantoja pilnībā – uzvara, aiz viņa Spundiņš un Vītols. Pašlaik šis trio šķiet reālākie uzvaras pretendenti, jo Juga tiešā cīņā trijotnei līdzi netiek, savukārt vēl viens favorīts Arnis Odiņš šo posmu aizvada ar īrētu mašīnu, līdz ar to pagaidām vietu trijniekā vēl nav atradis. Tiesa, neprognozējamie rezultāti un arī laika apstākļi svētdien var ieviest dažādas korekcijas.

Arī Touring Car klasē katrā braucienā cits uzvarētājs. Juris Spīķis cīņu sāka ar pirmo vietu un šķita, ka viņš diktēs noteikumus klasē visas dienas garumā. Tomēr otrajā braucienā viņu pārspēja Raimonds Mūrnieks, kurš pirmajā kvalifikācijā nefinišēja. Savukārt trešajā braucienā ātrākais bija Edgars Kokorišs. Spīķis gan ar uzvaru un divām otrajām vietām stabili turas kvalifikācijas kopvērtējuma līderpozīcijā.

Klasē savu ietekmi var atjaunot Raivis Galviņš, kurš pirmajā un trešajā braucienā bija sēriju trijniekā, bet otrajā sērijā slapjā trasē cieta aizmugures piedziņai atbilstošu objektīvus zaudējumus, pēc pirmās dienas atrodoties ceturtajā vietā.


Foto: rallycross.lv

Īpaši saspringta cīņa LADA RX klasē. Arī tajā trīs braucienos trīs dažādi uzvarētāji. Pirmajā cīņā uzvaru guva Miķelis Stengrēvics, kurš gan nākamajās divās cīņās netika pat top-10. Otrajā sērijā uzvara Kristapam Martinovam, bet trešajā – Mārcim Martinovam. Tā kā abiem pa vienam neveiksmīgam braucienam, tad viņu dominanci apdraud igaunis Sigmars Tammemēgi. Viņš visos braucienos guvis trešo vietu, un šī kvalitāte kopā ar stabilitāti ievirza igauni līderu pulkā. Pēc trīs kvalifikācijām M. Martinovam un Tammemēgi pa 126 punktiem, K. Martinovam 125, Ivaram Joelim – 120.

Open RX klasi ievērojami plūkā tehnikas defekti – no sešiem dalībniekiem uz pēdējo braucienu kaujas gatavībā palika vien trīs. Divas uzvaras Jānim Veģerim, kurš būtu bijis pirmais arī trešajā cīņā, taču otrajā braucienā pieļāva pāragru startu. Turpat aiz un arī priekšā Veģerim lietuvietis Kajuss Samsons – pirmo divu vietu ieguvēji pašlaik netiek traucēti. Trešais – igaunis Svens Orass. Tehnikas problēmas nomoka lietuviešu veterānu Arvidu Galini, kā arī igauņus Martu Tikerbāru un Prītu Karjus, kuri uz starta nav bijuši kopš pirmās kvalifikācijas.

Jaunajā BMW RX3000 klasē spēkojas divi dalībnieki – pagaidām labāk veicas Andrim Krieviņam, kurš pārspēj Daini Valeini.

NEZ Kroskartu cīņās lielisku sacīksti aizvadīja Reinis Nitišs un Ronalds Baldiņš, kuri Xtreme klasē guva uzvaras savā grupā. Vienā grupā ar Nitišu startēja arī Jānis Baumanis un Ingus Beļakovs – visi trīs šādā secībā arī finišēja. CK 650 klasē uzvaru guva Dāvis Tobiass, tiesa, šajā vērtējumā līdz cīņai tika vien trīs dalībnieki.

Svētdien Biķerniekos atlikušie divi kvalifikācijas braucieni kroskartiem, viena kvalifikācija salonmašīnām, kā arī pusfinālu un finālu sērija visām klasēm.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png