profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Robertam Vītolam sāpīga neveiksme Lielbritānijas rallijkrosa posmā

Go4speed 23.04.2019 - 08:52 Robertam Vītolam sāpīga neveiksme Lielbritānijas rallijkrosa posmā
Publicitātes foto

Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols dramatiski zaudēja uzvaru Lielbritānijas Junioru rallijkrosa čempionāta otrajā posmā Lidenhilā. Uzvarējis visos kvalifikācijas braucienos, latvietis piedzīvoja tehnikas problēmas finālā, atrodoties līderpozīcijā, ziņo autocross.lv.

Provento Racing pilots treniņos uzrādīja otro rezultātu, bet, sākot ar kvalifikācijas braucieniem, kļuva neuzvarams. Ja pirmajā kvalifikācijā izdevās uzvarēt konkurentu savstarpējās sadursmes dēļ, tad otrajā un trešajā priekšbraucienā uzvaras bija pārliecinošas. Tas deva pirmo starta vietu finālā.

Izšķirošā brauciena startā Vītols guva pārsvaru pār sekotājiem, pārliecinoši pretendējot uz uzvaru. Taču trešajā aplī mašīnu piemeklēja tehnikas problēmas – zuda motora jauda, kas lika zaudēt vairākas pozīcijas. Lai gan auto atguva sportisko sniegumu, finišā gūta sestā pozīcija.

''Braucot kalnā. pazuda jauda… Slēdzu pārnesumus uz augšu, jaudas nebija, slēdzu uz leju, joprojām nebija… Tad, braucot lejā no kalna, jauda parādījās, bet viss bija zaudēts,” komentē Roberts Vītols. ''Mēs sākumā cerējām, ka varēsim Lielbritānijas čempionātā pa reizei uzvarēt, pa reizei tikt uz pjedestāla, un tā sakrāt punktus kopvērtējuma pirmajai vietai. Tagad atlikuši septiņi posmi, kuros, liekas, tagad visos jāuzvar. Liekas, ka augstākais to arī vēlas – lai mēs brauktu ar pilnu jaudu, uz pilnām emocijām, bez atlaidēm. Mēs pagājušajā gadā daudz piedzīvojām šādas epizodes, bet šogad vairs nav puņķi un asaras, spēju uztvert to pašsaprotamāk. Jākrāj punkti, un sezonas beigās, kad novicinās pēdējo rūtoto karogu, tad arī priecāsimies. Šobrīd viena uzvara īpaši neko neizteiktu, bet šis zaudējums izsaka daudz punktu izteiksmē. Tāpēc cīnīsimies tālāk. Jāiet tālāk.”


Publicitātes foto

Jāatzīmē, ka pērn septembrī Vītols debitēja Lielbritānijas rallijkrosā šajā pašā Lidenhilas trasē. Arī toreiz Roberts bija līderis finālā, līdz bija spiests izstāties pusass defekta dēļ. Roberts tēvs un menedžeris Uģis Vītols: “Mēs nācām šeit pēc uzvaras, bet ne mūsu vainas dēļ mēs to neieguvām. Tā bija iespējama. Pētīsim, kas notika. Šī trase pagaidām mūs nemīl. Ja vispārinām, tad šī sezona mums ir domāta mācību procesam un skolai. Ja šo notikumu uztveram šādi, tad pieņemam – arī šī ir mūsu mācība.''

Finālā pēc Roberta izstāšanās uzvaru guva pirmā posma Silverstonā līderis Lūks Konstentains un viņa sekotājs Patriks O`Donovans, bet trešajā vietā Džeimss Konstentains, kurš dienas garumā nebija līderu pulka braucējs, kvalifikācijās gūstot piekto un divas sestās vietas.

Trešais Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta posms norisināsies jūnija otrajā pusē, Līgo svētkos, Pembrijas trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png