profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Maija Biķernieku rallijkrosam veidojas labs sastāvs

Go4speed 19.04.2019 - 19:34 Maija Biķernieku rallijkrosam veidojas labs sastāvs
Arvidas Galinis. Foto: muge.eu

Turpinās pieteikšanās Latvijas rallijkrosa čempionāta un NEZ Kroskartu čempionāta pirmajam posmam, kas pirmajā maija nedēļas nogalē startēs Rīgā, Biķernieku trasē. Sastāvi paliek līdzjutējiem arvien vilinošāki, ziņo autocross.lv.

NEZ Kroskartu posms solās būt ļoti apmeklēts, dalībnieku ziņā. Joprojām dominē Xtreme klase, kurā kopā pieteikti 20 dalībnieki. Uzrāvienu guvusi klasiskā 125 ccm kategorija, kurā šobrīd 12 pieteikumu, tiesa, pašlaik bez Latvijas braucējiem.

Latvieši varētu parādīties 250 ccm klasē, kurā pašlaik tikai trīs pieteikumi – divi zviedri, viens norvēģis. Pieci dalībnieki vēl vienā klasiskajā kategorijā 650 ccm, kas bija kroņa klase līdz straujajai Xtreme izaugsmei pēdējo dažu gadu laikā. Viens no pieciem – klases vadošais Baltijas braucējs Dāvis Tobiass, sastāvos arī trīs igauņi, vairākus gadus startējošie Laurs Langeprons un Marti Seps, kā arī mazāk zināmais Karls Martins Miliste. Pēps Langeprons šobrīd ir vienīgais Senior klases braucējs.


Foto: Autocross.lv

Pašmāju rallijkrosa cīņās Super 1600 klasē iepriekš minētajiem Arnim Odiņam, Andim Ūtēnam un Jānim Spundiņam pievienojušies Jānis Lideris un igaunis Martins Juga. Touring klasē jau septiņi braucēji – Raimonds Mūrnieks, Jānis Olle, Raivis Galviņš, Aleksejs Kreipāns, Juris Narubins un Jānis Miščenko, kā arī pašlaik vienīgais ārzemnieks klasē Mindaugs Sidabrs. Lietuvietis startam pieteicies ar BMW Compact, kas ir kārtējais papildinājums viņa karjerā: savulaik krosā viņš startēja ar BMW, bet vēlāk pārsēdās priekšpiedziņas Honda Civic Type-R. Astoņi dalībnieki Lada RX ieskaitē – iepriekš minētajiem pievienojušies Emīls Krūmiņš, Anete Ķēniņa un Kristaps Kapačs.

Ļoti raiba veidojas Open RX klase, gan tautību, gan automašīnu, gan sportistu ziņā. No pieciem pieteiktajiem tikai viens Latvijas braucējs – Jānis Veģeris. Iepriekš minētajiem igauņiem Janno Liguram un Gabrielam Tammam pievienojies vēl viens – Prīts Karjus, kurš arī izmantos brīvo riepu klasi savas priekšpiedziņas auto testēšanai. Sarakstos arī Lietuvas veterāns Arvidas Galinis ar spēcīgo Ford Fiesta Mk7. Tikmēr Andris Krieviņš joprojām gaida konkurentus jaunajā BMW RX3000 klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png