profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Muļķīga komunikāciju iekārtas traucējuma kļūda pasliktināja rezultātu

Go4speed 07.04.2019 - 00:23 Baumanis: Muļķīga komunikāciju iekārtas traucējuma kļūda pasliktināja rezultātu
Jānis Baumanis

Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētas Abū Dabī ielās izbūvētajā Jasmarinas trasē noslēdzies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas pirmais posms. Jānis Baumanis apliecināja savas komandas potenciālu aizvadot divus lieliskus kvalifikācijas braucienus, stabilu pusfinālu, bet finālu noslēdza piektajā vietā.

PUSFINĀLS NO PIRMĀS RINDAS
Pēc piektdien piedzīvotajām problēmām ar lēniem startiem “STARD” komanda izjauca mašīnas sajūgu un konstatēja disku materiāla defektu. Tas tika novērsts un trešajā kvalifikācijas kārtā Baumanim padevās lielisks starts. Jānis iekārtojās uzreiz aiz Kevina Hansena un brauciena finišu sasniedza trešajā vietā kopējā ieskaitē.

Lieliskie rezultāti ļāva pēdējo kvalifikācijas braucienu aizvadīt kopā ar pārējiem trešās kārtas ātrākajiem sportistiem. Jau atkal padevās lielisks starts, bet veiksmīgi izvēlēta stratēģija ar džokera apļa veikšanu ļāva to nosargāt līdz pat finišam. Kopējā ieskaitē Jānis sasniedza ceturto vietu gan ceturtajā kvalifikācijā, gan visu četru braucienu summā.

Pārliecinošais sniegums deva iespēju Abū Dabī posma pusfinālā startēt no pirmās rindas. Priekšrocības tika izmantotas pēc maksimālās programmas – pirmo līkumu sēriju un piecus apļus Baumanis brauca kā līderis. Ceturtajā aplī pēc sadursmes ar Roku Baciušku Niklass Gronholms nogrieza trasi, iegūstot nepilnas 3 sekundes, kas palīdzēja Gronholmam tikt garām Jānim. Tas gan nemainīja faktu, ka “STARD” komandas braucējs pirmoreiz pasaules čempionāta sezonu iesāka ar dalību finālā.


Foto: Tom Banks

Fināla brauciena starts Baumanis nepadevās. Pirmajā pagriezienā viņš iebrauca kā pēdējais, taču vēlāk vispirms apsteidza Timo Šeideru, bet tad tika garām arī Kristianam Sabo, ar kuru abi kopā izbrauca ārpus trases robežām. Finiša līnija tika šķērsota ceturtajā vietā uzreiz aiz goda pjedestāla pozīcijām, taču sacensību tiesnešu lēmumi lika atkāpties uz piekto pozīciju, jo Baumanim tika piešķirts 10 sekunžu sods, kamēr Sabo – tikai piecu. Jāpiebilst, ka Gronholms pusfinālā par līdzīgu manevru saņēma 2 sekunžu sodu.

Lieliskais sniegums ļāva Jānim Baumanim šī posma laikā iekrāt 20 punktus, kas kopvērtējumā pēc pirmā no desmit posmiem ļauj dalīt trešo pozīciju ar Timo Šeideru aiz Kevina Hansena un Niklasa Gronholma.

JĀNIS BAUMANIS: “KAD SAKĀRTOJĀM PROBLĒMU AR STARTIEM, REZULTĀTI STRAUJI UZLABOJĀS”
“Protams, pārņem superīgas sajūtas, ka sezonas pirmajā posmā sasniegts fināls. Žēl, ka muļķīga komunikāciju iekārtas traucējuma kļūda finālā, kuras dēļ radās nesaprašanās par Joker un vispār nobrauktajiem apļiem pasliktināja kopējo rezultātu. Bet vispār rezumē par pirmo posmu ir ļoti pozitīvs. Ir ļoti laba saprašanās ar savu jauno galveno un arī ar datu analīzes inženieriem. Kad sakārtojām problēmu ar startiem, rezultāti strauji uzlabojās. Pozitīvā ziņa ir tā, ka pie ātriem startiem varam sasniegt labus apļa laikus un pacīnīties par augstām pozīcijām. Esmu diezgan apmierināts ar sasniegto rezultātu pirmajā posmā. Nākotne nebūs viegla. Nākamajiem posmiem vajadzētu būt vēl saspringtākiem. Prieks, ka šādā trasē neatpaliekam tik ļoti, kā tas bija pagājušajos gados. Tagad tik galvu augšā un gan pašam, gan mašīnai jāsagatavojas nākamajam posmam Barselonā!''

Sezonas kopvērtējums:
1. Kevin HANSEN 30
2. Niclas GRÖNHOLM 26
3. Jānis BAUMANIS 20
4. Timo SCHEIDER 20
5. Krisztián SZABÓ 18
6. Anton MARKLUND 14
7. Liam DORAN 14
8. Timur TIMERZYANOV 13
9. Rokas BACIUŠKA 10
10. Guerlain CHICHERIT 10
11. Timmy HANSEN 8
12. Cyril RAYMOND 7
13. Reinis NITIŠS 5
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png