profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis ar jaunu auto un jaunu dizainu gatavs jaunajai Pasaules RX sezonai

Go4speed 03.04.2019 - 18:35 Jānis Baumanis ar jaunu auto un jaunu dizainu gatavs jaunajai Pasaules RX sezonai
Foto: Tom Banks

Jau šīs nedēļas nogalē Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī izveidotajā Jasmarīnas trasē tiks atklāta 2019. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezona. Ar Stard komandas izstrādāto ''Ford Fiesta Supercar'' automašīnu tajā startēs Jānis Baumanis. Viņam tā būs ceturtā pilnā sezona pasaules čempionātā.

PĀRMAIŅU SEZONA
Pirms 2019.gada sezonas Pasaules čempionātā notikušas ievērojamas izmaiņas – to pametušas visas autoražotāju komandas. Kā mantojums no ražotājiem palikušas vairākas pērnā gada mašīnas, kas tagad nonākušas privāto komandu rīcībā. Paralēli vairākas vienības ir strādājušas pie jauno rallijkrosa mašīnu sagatavošanas, jo šis gads nodrošinās privātajām komandām retu izdevību - iespēju pacīnīties par čempiona titulu. Tas nozīmē, ka spēku samēri čempionātā būs izlīdzinājušies un cīņas trasē kļūs vēl spraigākas.

Lai gan čempionātā vairs nav atrodami vairāki skaļi uzvārdi, kā piemēram, Lēbs, Solbergs, Kristofersons un Ekstroms, pieredzējušo, bet vēl jauno pilotu kodols ir saglabājies. Timijs Hansens, Andreass Bakerūds un Timurs Timerzjanovs ir piedalījušies visās WorldRX 62 sacīkstēs, un Jānis Baumanis šajā sarakstā ir augstajā 5.vietā ar 41 sacīksti.

Sezonas ietvaros braucēji dosies uz desmit ļoti atšķirīgām un izaicinošām trasēm, lai noskaidrotu pasaules meistarīgāko rallijkrosa braucēju. Pirmā pieturvieta ir Jasmarīnas trase Apvienotajos Arābu Emirātos. Tajā jau vairāk kā dekādi risinājušās Formula 1 sacensības, taču šogad trase pielāgota rallijkrosa vajadzībām. Kalendāru papildinājusi arī motorsporta līdzjutēju iemīļotā Spa-Frankošamps trase Beļģijā, bet par neatņemamu čempionāta sastāvdaļu kļuvusi iespēja Jānim Baumanim startēt savu kvēlāko skatītāju priekšā Neste World RX of Latvia, kas šogad no 14. līdz 15. septembrim risināsies CSDD Biķernieku trasē.


Foto: Tom Banks

Par spīti izteiktajam rūpnīcas komandu pārsvaram, Jānis Baumanis pērn guva punktus katrā no 12 posmiem, tostarp sasniedzot fināla braucienu Kanādā, kur tika izcīnīta Monster Energy Supercharge trofeja. Sezonu Jānis noslēdza devītajā vietā kopējā ieskaitē. Pēc vairāku vadošo komandu lēmumiem veikt stratēģiskas izmaiņas savas programmas attīstībā, konkurence čempionātā palikusi daudz plašāka un potenciālo kandidātu skaits uz panākumiem ir pieaudzis. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus būs nepieciešams precīzs darbs gan trasē, gan pie automašīnas sagatavošas atbildīgajiem startiem.

"Šai sezonai aktīvi gatavojos visu ziemu. Palīdzēju komandai ja ne gluži ar roku darbu, tad ar padomiem un sajūtām, ļoti daudz laika kopā ar inženieriem pavadījām apspriežot to, ko mašīnai vajadzētu uzlabot. Pirms divām nedēļām aizvadījām divas ražīgas dienas testos. Jaunās mašīnas progress gandrīz visos parametros bija ļoti uzskatāmi jūtams un redzams - šeit jāsaka paldies komandai un inženierim par darbu ziemas periodā," stāstīja Baumanis. "Par to, cik ātra būs mūsu mašīnu starp konkurentiem, šobrīd neņemos spriest, jo mēs nevaram zināt, ko pa ziemu paveikušas citas komandas."


Foto: Tom Banks

"Uz pirmo posmu līdz ar to dodos lielā neziņā par gaidāmajiem rezultātiem un konkurentu spēku. Sezonas laikā mūsu komandai ir paredzēti vairāki uzlabojumi mašīnai. Zinu, ka šogad čempionāts būs daudz spraigāks, bet no savas puses varu teikt, ka esmu uzlicis sev mērķi cīnīties līdz galam," uzsvēra Baumanis.

Jānis Baumanis “STARD” komandas sastāvā būs vienīgais pilots, kas aizvadīs visus Pasaules rallijkrosa čempionāta posmus. Atsevišķos posmos Jāņa komandas biedri “STARD” komandā būs norvēģis Pols Trijs (3 posmi), kā arī divi somi Jani Pāsonesns (5 posmi) un Jere Kaliokoski (2 posmi).

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png