profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunajā 'BMW RX3000' klasē pirmais vēsturiskais pieteikums

Go4speed 27.03.2019 - 19:09 Jaunajā 'BMW RX3000' klasē pirmais vēsturiskais pieteikums
Publicitātes foto

2017. gada Latvijas autokrosa vicečempions Andris Krieviņš dodas uz rallijkrosu, ziņo autocross.lv. Šogad Latvijas rallijkrosā izveidota ''BMW RX3000'' klase, kas izraisījusi visai pozitīvas atsauksmes, jo klasei varētu būt labs potenciāls gan braucēju skaita ziņā, gan cīņas vienlīdzīgumā. Pirmais maija Biķernieku sacīkstes dalībnieks jau zināms - Andris Krieviņš.

''Autokrosa VAZ ir pārdots, ar to startēs jau dalībnieku sarakstā esošais Arnis Sarkans, bet ar tās mašīnas ātrumkārbu brauks Edijs Zimza. Tā kā pati mašīna paliek autokrosā, bet es pats no pakaļas sekoju līdzi Arnim Odiņam uz rallijkrosu. Ko tas viss nesīs, kas būs nākotnē, neviens nezina. Šobrīd visu brīvo laiku aizņem privātās saimnieciskās lietas. Ja būs vairāk laika, būs izmēģināts gan kross, gan rallijkross, tad varēšu pārdomāt, kas labāk sanāk, kur labāk patīk. Izmaiņas lielā mērā diktē arī komandas apstākļi. Čaļiem ar mūsu režīmu nav viegli. Pēdējos gados no sadzīviskā viedokļa vieniem un tiem pašiem mehāniķiem bija grūti savienot, izbraukāt un sagatavot mašīnas Arnim uz Igauniju un Latvijas rallijkrosu, man un Edijam uz autokrosu.”

Par prognozēm rallijkrosa cīņā Krieviņš ir atturīgs: ''Esmu morāli gatavs, ka nekas rožains mani rallijkrosā negaida. Tur vīri pa asfaltu trajektorijas ir braukājuši krietni vairāk par mani. Bet nu viens es krosā izdzīvot nevaru, braukt man patīk, tāpēc bija jāpieņem lēmums vai nu mest mieru pavisam, vai nu rallijkross. Uz Touring es nebūtu sasparojies, bet, kad parādījās šī klase, izvēle kļuva skaidra.''

Andris Krieviņš autokrosā debitēja 2013. gadā. Sākotnēji sezonas neizdevās veikt pilnībā, taču bija skaidrs, ka braucējā slēpjas medaļu potenciāls. 2016. gadā tika sasniegtas pirmās divas Latvijas čempionāta posmu uzvaras, kas gan sīvajā konkurencē neatnesa kopvērtējuma medaļu. Divas uzvaras arī 2017. gadā, un beidzot nopelnīta čempionāta godalga otrā vieta, tiesa, sīvā cīņā spēkojoties ar Kalvi Tētu neizdevās sasniegt pavisam reālo čempiona titulu. Pērn atkal nepilna čempionāta programma, kam sekoja pārdomas par karjeras turpinājumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png