profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EKS komanda atgriežas Pasaules RX čempionātā

Go4speed 04.03.2019 - 09:13 EKS komanda atgriežas Pasaules RX čempionātā
Foto: EKS RX

Pagājušā gada augusta beigās Audi rūpnīca paziņoja, ka pametīs Pasaules rallijkrosa (Pasaules RX) čempionātu un vairs neatbalstīs EKS komandu. Tobrīd EKS vienība paziņoja, ka pametīs čempionātu, taču svētdien noskaidrojās, ka šī gada Pasaules RX tomēr redzēsim Matiasa Ekstroma rallijkrosa komanda EKS.

Zināms, ka EKS komandas sastāvā šogad startēs ungāru sportists Križtians Žabo, kurš startēs ar 2018. gada specifikācijas ''Audi S1 Supercar'' automobili. Jau pavisam drīz komanda sāks aizvadīt testus.

''Gribēju šogad strādāt kopā ar Žabo, jo pagājušajā sezonā viņa rezultāti bija ļoti cerīgi. Paredzu viņam spožu nākotni,” saka Matiass Ekstroms. ''Šogad pasaules čempionāta dalībnieku sastāvs ir mainījies, tāpēc domāju, ka viņam ir lielas iespējas būt vienam no labākajiem un uzvarēt daudzās sacīkstēs. Tieši tāpēc gribēju, lai viņš startē Pasaules RX, nevis Eiropas RX. Kā komandas līderis palīdzēšu viņam.''


Foto: EKS RX

''Kopš savas karjeras sākuma biju sapņojis startēt Pasaules RX. Pēc pagājušās sezonas Ekstroms pameta Pasaules RX, kas nozīmēja to, ka viņam būs vairāk laika vadīt komandu. Matiass un viņa komanda man dos pilnu atbalstu,'' saka 29 gadus vecais Križtians Žabo, kurš pagājušajā gadā Rīgas posmā Eiropas RX iekļuva finālā, kur izcīnīja sesto vietu.

''Gribu uzvarēt pasaules čempionātā. Braukšu vienā no labākajām komandām, kurā ir viena no labākajām mašīnām. Uzvara čempionātā ir mans galvenais mērķis, bet otrs mērķis ir iekļūt pirmajā trijniekā iespējami vairākos posmos. Šī ir ''tagad vai nekad'' iespēja,'' nobeidz divkārtējais Eiropas čempions Super1600 klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png