profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jāņa Baumaņa komanda šosezon saņems 'Ford Performance' rūpnīcas atbalstu

Go4speed 21.01.2019 - 15:45 Jāņa Baumaņa komanda šosezon saņems 'Ford Performance' rūpnīcas atbalstu
Foto: STARD

Jāņa Baumaņa STARD komanda paziņojusi, ka jaunajā pasaules rallijkrosa čempionāta sezonā tā startēs ar jaunām ''Ford Fiesta RX Supercar'' automašīnām, kurām šogad būs arī rūpnīcas ''Ford Performance'' atbalsts.

Jau ziņojām, ka nesen Baumanis paziņoja, ka arī nākamo sezonu pavadīs Austrijas komandā STARD. 2018. gadā viņš sezonas kopvērtējumā izcīnīja augsto devīto vietu, finišējot aiz rūpnīcas komandas braucējiem.

Šosezon Pasaules RX vairs nebūs rūpnīcas komandu - sacensības pametušas spēcīgākās komandas "PSRX Volkswagen Sweden" un "EKS Audi Sport", kā arī rallijkrosa programmu slēgusi "Peugeot" rūpnīca, kas līdz šim sadarbojās ar "Team Hansen". Tas nozīmē to, ka šogad par Pasaules RX čempiontitulu var cīnīties citas vienības un plašāks sportistu loks.

Kā ziņo STARD komanda, tad jaunā mašīna būs par 90% jauna un debiju tā piedzīvos jau šīs sezonas pirmajā posmā.


Foto: STARD

"Mūsu rallijkrosa projekts sākās 2014. gadā, kad attīstījām "Ford Fiesta" automašīnas privātajā "World RX Team Austria" komandā. Kopš tā laikam pakāpeniski esam uzlabojuši "Ford Fiesta MK7s" automašīnu, kas ātri vien kļuva par vienu no veiksmīgākajām klientu automašīnām čempionātā, tai skaitā 2016. gadā sasniedzot arī vairāku trašu un apļu rekordus, pirms Pasaules RX atnāca lielās komandas," saka STARD izpilddirektors Mihaels Sakovičs.

"2019. gadā pieņēmām lēmumu attīstīt pilnīgi jaunu mašīnu, kas mums deva iespēju izvēlēties jaunu platformu. Balstoties uz mūsu pieredzi ar iepriekšējo "Fiesta" paaudzi, kā arī pēc rūpīgas izmeklēšanas, ticam, ka jaunais "Ford Fiesta ST" ir ideāls pamats, lai kļūtu par veiksmīgu rallijkrosa Supercar mašīnu."


Foto: STARD

Sakovičs atzina, ka mašīnai būs pilnīgi jauns dzinējs, virsbūve, drošības karkass, jauna amortizatoru tehnoloģija, jauna aerodinamikas paka, kā arī citas svarīgas detaļas. Taču pats galvenais jaunums ir tas, ka 2019.gada sezonā komanda saņems palīdzību no ''Ford Performance". Iepriekš tika startēts bez jebkāda "Ford" atbalsta.

Atgādināsim, ka iepriekš ''Ford Performance'' palīdzēja Kena Bloka “Hoonigan Racing” komandai, kā arī pagājušā sezonā tehniski tika palīdzēts “Olsbergs MSE” komandai.


Foto: STARD

''Mēs ļoti labi zinām, kādas priekšrocības tiek gūtas šādā projektā ar ''Ford'' rūpnīcas ražotāja atbalstu. Šāds atbalsts mums pilnībā mainīs situāciju. Mums ir ļoti lielas cerības uz jauno mašīnu, tāpēc esam pateicīgi un priecīgi par šo jauno situāciju. To uzskatām kā apliecinājumu mūsu komandas līdzšinējam darbam un pašatdevei pēdējo gadu laikā.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png