profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Uz šo sezonu man bija daudz vairāk piedāvājumu, arī kārdinoši varianti

Go4speed 02.01.2019 - 14:09 Baumanis: Uz šo sezonu man bija daudz vairāk piedāvājumu, arī kārdinoši varianti
Jānis Baumanis. Foto: www.facebook.com/janisbaumanisrx

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis sarunā ar Sportacentrs.com atklāj, ka viņam bijuši vairāki piedāvājumi, kur turpināt karjeru, kā arī pauž pārliecību, ka rūpnīcas komandu aiziešana no pasaules čempionāta atgriezīs sacensībās intrigu, tāpēc līdzjutējiem nevajag satraukties par meistarsacīkšu nākotni.

Jau ziņojām, ka nesen Baumanis paziņoja, ka arī nākamo sezonu pavadīs Austrijas komandā STARD. 2018. gadā viņš sezonas kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu, kas bija otrs labākais rezultāts starp braucējiem, kuri startēja bez rūpnīcas atbalsta.

"Piedāvājumi bija daudzi, vairāk nekā citus gadus, bet, saliekot plusus un mīnusus, nosvērāmies par labi palikt tur, kur zinām visu - komandu, inženierus un uzlabojumus, kas tiks veikti. Kaut bija citi kārdinoši varianti, izvēle nebija grūta," portālā Sportacentrs.com saka Jānis Baumanis, atklājot, ka citi piedāvājumi arī bijuši tieši no dažādām pasaules rallijkrosa čempionāta komandām. "Ja būtu jādodas citur, pie citiem mehāniķiem un inženieriem, būtu diezgan sarežģīti, tomēr tas ir autosports un visi nav kopā visu mūžu. Zinu, ka šī komanda vienmēr izdarījusi visu labāko, ko var. Jā, pērn Latvijas un Francijas posmi bija neveiksmīgi, bet tāpat, visu saliekot kopā, atradām tam iemeslus. Citām komandām dažreiz ir bijis vēl sliktāk."


Foto: www.facebook.com/janisbaumanisrx

Baumanis atklāj, ka finansiāli 2019. gadā viņa ieguldījums būs nepieciešams "pamatīgi" mazāks. "Pirmkārt, atnācis sponsors TEIN, kas nesīs būtisku pienesumu gan finansiālajā, gan tehniskajā jomā. Tāpat šogad būs mazāk posmu, kas samazina izmaksas. Pagaidām vēl nav skaidrs vai komandai būs otra mašīna. Visi ļoti gribētu, lai tā notiek, tomēr vēl notiek diskusijas."

Nākamajā sezonā pasaules čempionātā vairs nebūs rūpnīcas komandu - sacensības pametušas spēcīgākās komandas "PSRX Volkswagen Sweden" un "EKS Audi Sport", kā arī rallijkrosa programmu slēgusi "Peugeot" rūpnīca, kas līdz šim sadarbojās ar "Team Hansen".

"Izmaiņas būs ļoti pamatīgas, tomēr es domāju, ka tas būs pozitīvā ziņā, jo atkal būs veselīga konkurence starp braucējiem, kā 2014. un 2015. gadā, kad nebija rūpnīcas komandu. 2014. gadā bija septiņi dažādi uzvarētāji, pēdējos divos gados - četri. Ceru, ka būs stipri interesantāk. Aizgājušas ir labākās mašīnas nevis labākie braucēji - daudzi ļoti labi piloti paliks," optimistiski noskaņots ir braucējs. "Pēdējos gados ļoti daudz noteica mašīnas spējas, tagad tās būs līdzvērtīgākas. Nebūs tā, ka Kristofešsons no starta izkustas pēdējais un tāpat uzvar."


Foto: www.facebook.com/janisbaumanisrx

Pagājušajā sezonā Juans Kristofešsons uzvarēja 11 no 12 posmiem, bet šogad viņš rallijkrosā vairs nebrauks. "Uzdevums un mērķis būs cīnīties par pēc iespējas augstākām vietām, bet šobrīd ir nereāli prognozēt kā būs," Baumanis saka, ka nākamās sezonas aptuvenie spēku samēri būs redzami vien pēc pirmā posma. "Mūsu mērķi un uzdevumi ir augsti, bet precīzi par tiem nerunājam - pirmajā posmā redzēsim, kur aptuveni esam, bet pēc tam katrā nedēļas nogalē jāliek nedaudz klāt."

"Esmu pārliecināts, ka pasaules čempionāts turpinās attīstīsies. Marta beigās būs skaidrs vai 2021. gadā būs elektrorallijkross. Organizatori šobrīd saka, ka izskatīsies ļoti labi un viss notiks," stāsta latviešu pilots.

Jāņa Baumaņa brālis Artis 2017. gadā kļuva par Eiropas vicečempionu "Super1600" klasē, bet pērn izcīnīja trešo vietu. Kā saka Jānis Baumanis, brālim šobrīd vēl skaidrība par nākamo sezonu nav. "Piedāvājumi, kur varētu braukt, ir, bet šobrīd nekas nav skaidrs."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png