profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs, Lēbs un Gronholms izsaka kritiku, Pasaules RX vadība samazina posmu skaitu

Go4speed 05.12.2018 - 21:57 Solbergs, Lēbs un Gronholms izsaka kritiku, Pasaules RX vadība samazina posmu skaitu
Foto: wikimedia.org

Kā ziņo autosport.com, tad Pasaules rallijkrosa čempionāta lielākās zvaigznes izteikušas neapmierinātību Pasaules RX organizatoriem IMG, pieprasot lielāku skaidrību par nākotni un atbildes uz konkrētiem jautājumiem.

Peters Solbergs, Markuss Gronholms un Sebastjans Lēbs ir vīlušies par esošo situāciju čempionātā, kur IMG nespēj paskaidrot pozīciju par pāriešanu uz elektromobīļu izmantošanu, kas sākotnēji bija plānota 2020.gadā. Šī iemesla dēļ Pasaules RX čempionātu ir pametušas “Audi” un “Peugeot” rūpnīcu komandas.

''Pāris mēnešus atpakaļ viss izskatījās ļoti labi,” iesāk “GRX” komandas vadītājs Markuss Gronholms. ''Bet tagad? Nezinu, ko teikt. Neizskatās labi. IMG ir jāieklausās, taču varbūt jau ir par vēlu. Viņi piedāvāja 11 posmu kalendāru ar Abū Dabī, ASV, Kanādu un DĀR posmiem, kas ir neprātīgi. Mēs prasījām desmit posmus un mazāk ceļošanu, bet mums ir 11 posmi un ļoti daudz tālu ceļojumu. Mums ir ļoti maz laika, lai kaut ko izmainītu. Mums vajag atbildes, IMG ir kaut kas jādara," pirms pāris dienām teica Gronholms.


Foto: minamotographics.blogspot.com

Arī Solbergs ir neapmierināts ar esošo situāciju. ''Pirms gada mēs runājām par milzīgo Pasaules RX potenciālu,” iesāk Peters Solbergs. ''Pasaules RX bija lielāks par Formulu E, pie mums nāca ražotāji, kas vēlējās startēt eWRX. Pie mums nāca daudzu trašu īpašnieki, fani mūs gribēja. Bet, kas noticis pēdējā gada laikā? Ir jautājumi, un mēs vēlamies dzirdēt atbildes, bet neesam neko saņēmuši.''

Bēdīgā situācijā nonācis Lēbs, jo viņam pagaidām nav ne mašīnas, ne komandas uz nākamo sezonu. ''Peugeot nolēma aiziet no Pasaules RX, jo nebija skaidra lēmuma par pāriešanu uz elektromobīļiem 2020.gadā. Tā bija liela problēma viņiem, un tagad arī man,” saka Sebastjans Lēbs. ''Salīdzinot ar citiem motoru sporta veidiem, RX nav tik dārgs autoražotājiem, kā arī tas nodrošina lielisku šovu. Paskatieties uz Formulu E - šovs nav tik labs, bet mārketings ir labs un tas ir pievilcīgi ražotājiem. Pasaules RX čempionātam ir nepietiekams mārketings. Francijā tas īsi nemaz netiek atspoguļots TV, un cilvēki par to nezina. Satieku cilvēkus lidostā, uz ielām, kur viņi man jautā: "Kā tu izbaudi savu aiziešanu no autosporta? Vai tev nepietrūkst braukšana?'' Atbildu, ka braucu Pasaules RX, bet viņi par to neko nezina”.


Foto: FIA World Rallycross Championship

Tikmēr IMG boss atzina, ka viņam neviens neko personīgi nav teicis. ''Neviens man neko nav teicis aci pret aci,” saka IMG boss Pols Belamijs. “Esmu tikai dzirdējis baumas, ka mēs darot nepietiekami. IMG ir investējusi miljonus gan trasēs, gan jaunajā digitālajā platformā, kas nodrošināja pusmiljonu unikālo skatījumu sociālo mediju vidē. Nākamgad mēs pārraidīsim visas sacīkstes tiešraidē un bez maksas. Ko vēl viņi grib? Esmu runājis ar komandām par kalendāru, un komandu bosi var vēlēties daudz ko, taču viņi nesaprot, ka mums ir līgumsaistības ar posmu organizatoriem.”

''Attiecībā par pāreju uz eWRX čempionātu, FIA mums ir uzlikusi par pienākumu nodrošināt trīs ražotāju piekrišanu līdz martam,” turpina Belamijs. “Ja tas nenotiks, mēs paliksim pie iekšdedzes dzinēju izmantošanas. Šobrīd mums ir trīs ražotāji, kas piekrituši dalībai eWRX, taču tikai mutiski. Starp šiem trim nav “Peugeot”, bet vēl viens ražotājs ir ļoti ieinteresēts.”

Tikmēr pirmdienas vakarā pēc FIA Pasaules Motoru sporta padomes sēdes oficiāli kļuva zināms, ka Pasaules RX organizatori samazina posmu skaitu 2019.gadā. Organizatori ir piekrituši atteikties no Ostinas posma ASV. ''Pēc konsultēšanās ar FIA un mūsu Pasaules čempionāta komandām, esam nolēmuši samazināt posmu skaitu. Tas tiek darīts, lai palīdzētu komandām ietaupīt līdzekļus un varētu saglabāt augstu konkurētspējas līmeni,” saka IMG izpilddirektors Belamijs, kurš piebilda, ka ASV posms kalendārā atgriezīsies 2021.gadā.

Līdz ar ASV posma pazušanas no kalendāra, Latvijas RX posms kļūs par priekšpēdējo Pasaules RX posmu un pēdējo posmu, kas notiks Eiropā. Jāpiebilst, ka pēc Latvijas RX posma sportistiem būs gandrīz divu mēnešu pārtraukums līdz sezonas noslēgumam DĀR.

2019. gada Pasaules RX kalendārs:
1. flag  Abu Dabī - Yas Marina - 5./6. aprīlis
2. flag   Spānija - Barcelona - 27./28. aprīlis
3. flag - Beļģija - Spa-Francorchamps - 11./12. maijs
4. flag - Lielbritānija - Silverstone - 25./26. maijs
5. flag - Norvēģija - Hell - 15./16. jūnijs
6. flag - Zviedrija- Höljes - 6./7. jūlijs
7. flag - Kanāda - Trois-Rivières - 3./4. augusts
8. flag - Francija - Lohéac - 31. augusts/1. septembris
9. flag - Latvija - Rīga - 14./15. septembris
10. flag - Dienvidāfrika, Cape Town - 9./10. novembris

2019. gada Eiropas RX Supercar kalendārs:
1. flag  Lielbritānija - Silverstone - 25./26. maijs
2. flag  Norvēģija - Hell - 15./16. jūnijs
3. flag  Zviedrija - Höljes - 6./7. jūlijs
4. flag  Vācija - Buxtehude - 17./18. augusts
5. flag  Francija - Lohéac - 31. augusts/1. septembris
6. flag  Latvija - Rīga - 14./15. septembris

2019. Eiropas RX Super 1600 kalendārs:
1. flag   Spānija - Barcelona - 27./28. aprīlis
2. flag   Beļģija - Spa-Francorchamps - 11./12. maijs
3. flag   Zviedrija - Höljes - 6./7. jūlijs
4. flag   Vācija - Buxtehude - 17./18. augusts
5. flag   Francija - Lohéac - 31. augusts/1. septembris
6. flag    Latvija - Rīga - 14./15. septembris
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png