profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs: 'Peugeot' lēmums aiziet no rallijkrosa man bija negaidīts pārsteigums

Go4speed 28.11.2018 - 23:28 Lēbs: 'Peugeot' lēmums aiziet no rallijkrosa man bija negaidīts pārsteigums
Foto: Sebastien Loeb

Nesen deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs uzzināja, ka pēc šīs sezonas no Pasaules RX čempionāta aiziet Peugeot komanda, kas 44 gadus vecajam sportistam bija liels pārsteigums. Šobrīd zināms, ka Lēbs startēs Dakaras rallijā, taču tālākie plāni nav zināmi. Franču medijiem pilots atzina, ka viņš vēl nav domājis par nākamo sezonu.

Pēc Spānijas WRC rallija finiša tu biji ļoti emocionāls. Tā taču nebija tava pirmā uzvara rallijā?
Jā, man ir zināmas šīs sajūtas, taču pēdējo reizi tas ar mani notika ļoti sen. Arī rallijkrosā es neuzvaru katru dienu. Kopumā izcīnīt uzvaru pēc tādas sīvas cīņas ar Ožjē – tas bija lieliski. Tādi ralliji manā karjerā bija viens vai divi, tāpēc šai uzvarai bija īpaša garša. Vēl jo vairāk – uzvarēju pēc piecu gadu pauzes. Šo ralliju atcerēšos uz visu mūžu.

Ja konkrētāk – kas īpašs bija šajā uzvarā?
Atgriešanās un uzvara. Tas bija īsts izaicinājums. Zināju, ka riskēju ar savu reputāciju citu acīs. Daudziem esmu deviņkārtējais WRC čempions. Daudzi uzskata, ka esmu labākais un man visur, kur startēju, ir jāuzvar. Taču cilvēki nesaprot to, cik grūti ir atbraukt uz WRC posmu un sacensties ar puišiem, kuri brauc pilnu čempionātu. Pieņemot šo izaicinājumu, tu jau iepriekš zini, ka tevi saplosīs gabalos, ja finišēsi devītais.


Foto: Gregory Timmerman

Vai pēc uzvaras nerodas sajūtas, ka varētu atgriezties WRC čempionātā nākamsezon un aizvadīt pilnu sezonu?
Nē… Nezinu… Pēc 2012.gada aizgāju no WRC, jo tas prasīja daudz spēka – testi, pārlidojumi, iepazīšanās ar trasi, darbs ar video. Rallijkross ir daudz ērtāks – atlido piektdien, izstaigā trasi, sēdies pie stūres un brauc. Mājās esi jau svētdienas vakarā. Ja Peugeot neaizietu no rallijkrosa, man pat nebūtu domas par atgriešanos WRC.

Taču rallijkrosa programma ir slēgta. Ko darīsi tālāk?
Braukšu makšķerēt. Bet, ja bez jokiem, tad pagaidām nezinu, jo tas viss arī man bija negaidīts pārsteigums. Man nebija laika painteresēties par kādiem variantiem. Redzēsim, ko varēsim izdarīt kopā ar PSA. Vēl nesen plānoju, ka kopā ar Peugeot aizvadīšu pilnu 2019.gada RX sezonu, bet tagad man nekā nav.

Neesat domājuši par startu RX ar savu Sebastien Loeb Racing komandu?
Tas ir viens no variantiem, par kuru domājam.


Foto: Sebastien Loeb

Jums vajag programmu uz pilnu sezonu?
Galvenais, lai būtu vismaz kaut kāda programma, un pēc tam jau laika gaitā improvizēsim. Pēc Dienvidāfrikas RX posma apskatīsim pieejamos variantus. Vēl ir jāsaprot, kas gaida pašu čempionātu. Tas, ka izbeidzās rallijkrosa programma, vēl nenozīmētu to, ka būtu gatavs aizvadīt pilnu sezonu rallijā. Neesmu tam gatavs un neesmu to plānojis. Ja reiz profesionāli noslēdzu savu rallija karjeru, tad to darīju, jo pats vēlējos. Skaidrs, ka rallijs tā ir mana disciplīna, kurai esmu dzimis. Varu nobraukt pāris WRC posmus, bet ne pilnu sezonu.

Vai neesat domājuši par autosporta karjeras beigām?
Nē, to neesmu vēl plānojis.

Vai Spānijas WRC rallijs varētu būt jūsu pēdējais?
Varbūt. Bet varbūt, ka arī nē!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png