profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artis Baumanis izcīna trešo vietu Eiropas rallijkrosa čempionātā

Go4speed 14.10.2018 - 21:37 Artis Baumanis izcīna trešo vietu Eiropas rallijkrosa čempionātā
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pirmspēdējais pasaules rallija čempionāta posms Vācijā noslēdzies ar kārtējo Johana Kristofersona uzvaru, kamēr Jānis Baumanis palika ārpus fināla brauciena, izcīnot ceturto vietu savā pusfināla braucienā. Tikmēr sezonu S1600 klasē noslēdzis Artis Baumanis, izcīnot trešo vietu sezonas kopvērtējumā. Par augstāku vietu pacīnīties liedza sadursme pusfinālā, kurai sekoja izstāšanās.

Jānis Baumanis uzreiz aiz fināla
Otro dienu Jānis Baumanis iesāka braucienā kopā ar Gerlēnu Šišerī, Niklasu Gronholmu, Matiasu Ekstromu, kā arī Sebastianu Lēbu. Tieši cīņā ar Lēbu tika pavadīta lielākā brauciena daļa, un brauciena finišā Jāni no autosporta leģendas Lēba šķīra vien 0,2 sekundes. Tomēr kopējais laiks dēļ cīņas nebija labākais – 12.vieta 3.kvalifikācijā.

Ceturtajā kvalifikācijā startā Jāni sagrieza “GCK Renault” braucējs Šišerī, kā rezultātā atlikušo braucienu Jānis pavadīja vientuļā ceturtajā pozīcijā, finišējot priekšā vienīgi francūzim. Ceturtās kvalifikācijas koplaikā Jānim 17.vieta, tomēr ar to bija pietiekami, lai nodrošinātu iekļūšanu pusfinālu braucienos. Pēc četrām kvalifikācijām Jānis atradās 11.pozīcijā, nopelnot arī 6 ieskaites punktus čempionāta kopvērtējumam.
Arī pusfinālā, kur Jānis startēja kopā ar abiem “Volkswagen” pilotiem Johanu Kristofersonu un Peteru Solbergu, brāļiem Timiju un Kevinu Hansenu, kā arī Antonu Marklundu, startā notika pamatīga grūstīšanās. Jānim neizdevās tikt garām priekšā avarējušajiem Timijam Hansenam un Marklundam, līdz ar to arī Jānis iekļuva sadursmē. Turpinājumā Jānis pareizi novērtēja situāciju un pacēlās uz 4.pozīciju, tomēr pirmais trijnieks bija neaizsniedzams.

Jānis Baumanis: “Sāncensība Pasaules čempionātā ir saasinājusies un tagad jau pusfinālā notiek bezkompromsa cīņa. Manā pusfinālā bija pamatīgs haoss jau startā un pirmajā līkumā. Arī pats pabraucu uz diviem riteņiem. Priekšā mašīnai nepalika ne spārns, ne buferis, bet dzinēja pārsegs turējās uz diviem klipšiem. Neskatoties uz visu, izcīnīta 4.vieta pusfinālā un uzskatu, ka esam labi izpildījuši savu uzdevumu šeit Vācijā, Esteringas trasē. Tagad tiekamies pēc pusotra mēneša, kad būsim jau Dienvidāfrikā!”

Jānis Baumanis paliek pusfinālā. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Artis pēc sadursmes paliek pusfinālā
Eiropas čempionāta S1600 klasē startējošais Artis Baumanis otro sacensību dienu iesāka ar 6.vietu trešajā kvalifikācijas kārtā. Artis startā nokļuva kontakta cīņā, pēc tam paliekot aiz diviem konkurentiem. Esteringā apdzīt cīņā trasē ir ļoti sarežģīti, līdz ar to savā braucienā nācās samierināties ar trešo vietu.

Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā Artim izdevās lielisks starts, pēc kura viņš aizvadīja stabilu un ātru braucienu, uzvarot savu braucienu. Ceturtās kvalifikācijas koplaikā Artim 2.vieta. Pusfinālā jau startā Artis sadūrās ar konkurentu Josefu Šustu, pēc kā turpināt braucienu vairs nebija iespējams.

Tā kā Eiropas čempionātā šis bija pēdējais posms, Artis šo sezonu noslēdz trešajā vietā čempionāta kopvērtējumā, kamēr par Eiropas čempionu kļuva Arta komandas biedrs Rokas Baciuškas.

Artis Baumanis: “Rīts iesākās ar trešo ātrāko laiku warm-up, kurā izdevās atrast pareizākas braukšas trajektorijas un labāku braukšanas ritmu, kas palīdzēja pēc tam kvalifikācijas braucienos. Trešā kvalifikācija tika aizvadīta kopā ar ātrākajiem braucējiem. Starts sanāca labs, bet tiku izspiests pirmajā pagriezienā ārmalā un pēc tam paliku 4.vietā. Izbraucot džokeri pirmajā aplī, priekšā bija brīva trase, kur varēju braukt savā ritmā. Trešajā kvalifikācijā kopvērtējumā uzrādīju 6.rezultātu, bet tika uzbraukts ātrākais aplis, kas nozīmēja, ka ar braukšanu viss kārtībā. Ar labu noskaņojumu tika aizvadīta 4.kvalifikācija, kur finišēju otrais un atkal uzrādīju ātrāko apli, kas deva pārliecību par saviem spēkiem. Pusfinālā starts sanāca labs, iekārtojos otrajā pozīcijā pēc pirmā pagrieziena, bet tad pieļāvu kļūdu pārslēdzoties, kā rezultātā zaudēju ātrumu, kuru izmantoja konkurenti izspiežot mani ārmalā un pēc tam neatstājot vietu trasē iestūma barjerā, kur tika sabojāta automašīna. Sezona noslēgta ar nepatīkamu avāriju un 3.vietu kopvērtējumā. Gribu pateikt paldies visiem atbalstītājiem, komandai, ģimenei un faniem!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png