profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Dažreiz paliek sāpīgi ap sirsniņu, kad nespējam cīnīties ar rūpnīcas auto

Go4speed 02.07.2018 - 00:45 Baumanis: Dažreiz paliek sāpīgi ap sirsniņu, kad nespējam cīnīties ar rūpnīcas auto
Foto: McKlein Photography

Jau ziņojām, ka Zviedrijas RX posmā, demonstrējot lielisku ātrumu, Jānis Baumanis spēja iekļūt pusfinālā, kur tika izcīnīta piektā vieta. Pēc šī posma Jānis kopvērtējumā ieņem devīto vietu.

''Sacensības sākās ļoti labi. Izdevās apliecināt ļoti labu ātrumu arī sausā trasē, nevis tikai pa slapju segumu, kā tas bijis līdz šim. Jaunie uzlabojumi beidzot saregulēti tā, ka strādā ļoti labi. Līdz Top 6 gan pagaidām ir ļoti sarežģīti tikt. Pirmās divas kvalifikācijas kārtas sākās tā, ka braucu aiz "Volkswagen" braucējiem, kuri izrādījās par sekundi aplī ātrāki - ar viņiem cīnīties nevarēju," stāsta Jānis Baumanis.

''Trešajā kvalifikācijā tika uzņemts labs ritms un izcīnīta 7. vieta, kas ir ļoti, ļoti labi. Ceturtajā kvalifikācijā pats pieļāvu kļūdu. Nenovērtējot situāciju, trāpīju ar kreiso riteni pa Timura Timerzjanova mašīnas aizmuguri, kā rezultātā izleca un salūza pusass. Tā bija kļūda no manas puses, bet, neskatoties uz to, mēs vienalga tikām pusfinālā, kur cīņas kā vienmēr bija ļoti spraigas.''


Foto: McKlein Photography

''Pāris tulzniņas ir parādījušās, jo ātrumu pārslēgšana nebija tik viegla, kā gribētos. Seši apļi - it kā nemaz nav tik daudz, tomēr ārā ļoti silts laiciņš un ātrumkārba nevēlējās slēgties ne uz augšu, ne uz leju, bet par to nebēdājam, jo priekšā bija tikai rūpnīcas komandas. Arī Matiass Ekstroms to atzīmēja un teica, lai turu degunu augšā. Ja tāds vecmeistars to saka, tad bus vien jāpriecājas. Taču dažreiz paliek sāpīgi ap sirsniņu, redzot, ka pie vienādiem ātrumiem līkumos, taisnēs rūpnīcas mašīnas pārliecinoši aiziet garām, bet darījām, ko varējām un savu uzdevumu esam paveikuši lieliski. Milzīgs prieks par "STARD" komandas darbu un mehāniķiem, kā arī visiem, kas iesaistījās atbalstīšanā gan šeit, gan pie TV ekrāniem. Paldies par uzmundrinājumiem un veiksmes vēlējumiem! Tagad mēnesi iepauzēsim un tiksimies Kanādā!”

Pasaules RX kopvērtējums:
1. Johan KRISTOFFERSSON 165
2. Andreas BAKKERUD 125
3. Petter SOLBERG 119
4. Sébastien LOEB 117
5. Timmy HANSEN 116
6. Mattias EKSTRÖM 114
7. Kevin HANSEN 77
8. Niclas GRÖNHOLM 73
9. Jānis BAUMANIS 51
10. Timur TIMERZYANOV 48

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png