profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešiem lielisks sākums maģiskajai nedēļas nogalei Zviedrijā

Go4speed 30.06.2018 - 22:24 Latviešiem lielisks sākums maģiskajai nedēļas nogalei Zviedrijā
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latviešu sportistiem Zviedrijas pilsētā Holjesā šodien noslēgušies pirmie divi kvalifikācijas braucieni. Diena gan Jānim Baumanim, gan Reinim Nitišam noslēgusies veiksmīgi, ieliekot labus pamatus svētdienai.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Jānim Baumanim izdevās lielisks starts, nonākot pusi mašīnas korpusa priekšā blakus startējošajam pasaules čempionam Johanam Kristofersonam, tomēr pirmajā pagriezienā Jānis atradās ārmalā, līdz ar to nācās iekārtoties otrajā pozīcijā. Lai gan Kristofersona tempu noturēt neizdevās, tika aizvadīts tīrs brauciens bez kļūdām, kas ļāva kopējā ieskaitē uzrādīt astoto rezultātu.

Arī otrajā braucienā izdevās izvairīties no incidentiem un braucienu uzsākt ar tīru startu, ieņemot otro pozīciju aiz Petera Solberga un tam sekoja vēl viens finišs labāko desmitniekā kopējā ieskaitē.

Līdz ar to pēc pirmās sacensību dienas Jānis Baumanis ar “Peugeot” rūpnīcas braucēju Kevinu Hansenu dala astoto un devīto pozīciju.

Reinis Nitišs pēc pirmās dienas otrais. Foto: SET Promotions

Reini Nitiša pirmā brauciena rezultātu ietekmēja auto sajūga defekts, kas tika atklāts pēc rīta treniņiem. Tā kā līdz brauciena sākumam defektu pilnībā novērst nebija iespējams – Nitišs startēja piesardzīgi, pēc pirmā līkuma ierindojoties trešajā vietā. Brauciena turpinājumā izvērtās vairākus apļus gara cīņa ar krietni lēnāk braucošo Dereku Tohilu, kas jēkabpilietim maksāja vērtīgas sekundes – kvalifikācijas kopvērtējumā Nitišam sestais laiks.

Pārtraukumā līdz otrajam braucienam mehāniķiem izdevās nomainīt sajūgu, tādējādi startēt varēja jau ar “pilnu gāzi” – tas atmaksājās, un Nitišs pēc pirmā līkuma atradās brauciena vadībā. Lai gan turpmāko četru apļu laikā tika pieļautas vairākas kļūdiņas, konkurentiem apdraudēt Nitiša pozīciju iespēju nebija – uzvara braucienā, otrās kvalifikācijas kopvērtējumā uzrādot otro ātrāko laiku.

Divu kvalifikāciju kopvērtējumā Reinis Nitišs ierindojas 2. pozīcijā.

Svētdien tiks aizvadītas abas noslēdzošās kvalifikācijas kārtas, kā arī tām sekojošie pusfināla un fināla braucieni.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png