profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Latvia RX' posmā plāno startēt bijušais F1 pilots un Lemānas 24 stundu uzvarētājs

Go4speed 10.07.2018 - 08:45 'Latvia RX' posmā plāno startēt bijušais F1 pilots un Lemānas 24 stundu uzvarētājs
Foto: MJP Racing Rallycross

Kā ziņo latviarx.lv, atsaucoties uz autosport.com, tad bijušais F1 pilots un Lemānas 24 stundu sacensību uzvarētājs Alekss Vurcs šogad pasaules rallijkrosa čempionātā būs redzams vismaz vēl vienu reizi, kad no 15. līdz 16. septembrim plāno piedalīties ''Neste World RX of Latvia''.

Vurcs Latvijā būtu komandas biedrs Tomasam Heikinenam, abiem braucot ar MJP Racing sagatavotiem ''Ford Fiesta Supercar''. Arī Norvēģijas posmā Vurcs pārstāvēja šo pašu komandu.

Bijušais F-1 pilots un divkārtējais Lemānas 24 stundu sacensību uzvarētājs savā debijas RX posmā finišēja 18. vietā, pirmajos divos braucienos veicot pāragru startu. Ar ierobežotām testu iespējām, Vurcam pagāja zināms laiks, lai aprastu ar braukšanu pa grants segumu, taču posma ietvaros viņš būtiski progresēja.

''Pieļāvu dažas kļūdas, kuras nevajadzēja pieļaut, taču tā ir daļa no mācīšanās,” portālam Autosport stāsta Vurcs. “Makss [Puhers, komandas vadītājs] teica, ka tā visticamāk notiks.”


Foto: MJP Racing Rallycross

“Domāju ka tā nenotiks, taču kļūdījos – pieļāvu kļūdas startā. Šķie, ka nedēļas nogales laikā veicu visvairāk džokera apļus no visiem! Svētdien jau sapratu, kā auto iegriezt līkumā uz grants, un bija jūtams progress.''

''Ļoti izbaudīju pašu braukšanu. Protams, nebiju grupā ar visātrākajiem puišiem, taču tas tāpat bija jautri. Noteikti vēlos braukt vēl, jo tagad sāku aprast ar braukšanu pa granti, un rallijkross man ir iepaticies.”

Puhers, kurš Norvēģijā brauca ar otru MJP auto, bija priecīgs par Vurca progresu.

“Divarpus gadus mēģināju Aleksu pierunāt, un tas beidzot izdevās,” saka Puhers. ''Nebija plānots, ka savas pirmās sacensības viņš aizvadīs pasaules čempionāta ievaros, taču tā bija mūsu vienīgā iespēja, un mēs to izmantojām. Domāju, ka viņš aizvadīja labas sacensības. Diemžēl tehnisku problēmu dēļ neizdevās veikt testus, taču, neraugoties uz to, aizvadījām labu sacīkšu nedēļas nogali.”

Latvijas posmā Puhers savu vietu komandas otrajā automašīnā nodos Heikinenam, kurš detaļu trūkuma dēļ izlaida savu plānoto debiju Silverstonas trasē.

“Ja viss izdosies, kopā ar Aleksu domājam aizvadīt Rīgas posmu un pēc tam izlemsim par nākamo gadu,” stāsta Puhers.

“Rīgā savu vietu nodošu Heikinenam, tāpēc Norvēģijas posms bija manas šī gada pēdējās sacensības pasaules čempionātā. Esmu pieņēmis šo lēmumu, lai panāktu pretī Aleksam un savu vietu Rīgā atdošu Tomasam, kurš bija spiests izlaist Silverstonas posmu.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png