profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis sāk gatavoties jaunajai Pasaules RX sezonai (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 07.03.2018 - 19:43 Jānis Baumanis sāk gatavoties jaunajai Pasaules RX sezonai (FOTO)
Foto: No sportista privātā arhīva

1. martā noslēdzās pieteikumu pieņemšanas termiņš jaunajai Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai. Pagājušā gada izskaņā tika paziņots, ka, lai samazinātu izmaksas, braucēji Pasaules RX trasēs varēs aizvadīt tikai trīs oficiālos testus, kas notiks Loīkas trasē, Silverstounā un Rīgā.


Jāņa Baumaņa auto. Foto: No sportista privātā arhīva

Pirmie divi oficiālie testi, kas notiks Loīkā un Silverstounā, notiks pirms sezonas pirmā Barselonas RX posma, kas notiks 14. - 15.aprīlī. Loīkas trasē sportisti jaunajai sezonai sāk gatavoties 7. - 8.martā, bet Silverstounā – 26. - 27.martā. Šajos testos varēs piedalīties pastāvīgās Pasaules RX komandas, privātie braucēji un wildcard ieguvēji.

Trešdien testus Loīkas trasē sāka vairākas komandas un braucēji, kuru vidū bija arī Jānis Baumanis. Tāpat testos piedalījās visas trīs rūpnīcas komandas.

Sarunā ar portālu Go4speed Jānis Baumanis atzina, ka visi šajos testos daudz strādā un meklē labākos risinājumus. Jānis pirmajā testu dienā veica ap 30 apļiem.


Jāņa Baumaņa auto. Foto: No sportista privātā arhīva

''Pirmā testu diena ir noslēgusies, kur bija mainīgi laikapstākļi. No rīta spīdēja saulīte, tāpēc trase pēc iepriekšējo dienu lietavām žuva ātri. Līdz pēcpusdienai trasē jau sāka parādīties putekļi, bet, pēc pusdienu pārtraukuma sāka stipri līt lietus, tāpēc trase palika slapja un slidena. Sarežģīti apstākļi, bet priekš testiem tie bija perfekti, jo varēja vairāk saprast auto šādos apstākļos,'' portālam atklāj Jānis Baumanis, kurš kopumā bija apmierināts ar pirmo dienu.

''Ja runājam par manas komandas mašīnu, tad auto bija aprīkots ar ļoti daudz dažādiem sensoriem, kā arī auto bija jauna elektronika, amortizatori un vēl vairāki jauni uzlabojumi, kas pēc ziemas pauzes ir veikti. Taču mēs neesam tādi vienīgi, jo vēl vairākas komandas trasē pilda savus mājas darbus, kas tika paveikti ziemas periodā.''


Foto: www.pics-motorsport.com

Jānis atzina, ka konkurentu patieso ātrumu nevar noteikt, jo visi braucēji izmanto dažādas viltības, lai neatklātu savu patieso ātrumu. ''Par laikiem grūti spriest, jo visi uz taisnēm demonstratīvi atlaiž gāzi, lai slēptu savus patiesos laikus un lai tos nevarētu salīdzināt ar citiem. No malas liekas, ka visi ir kļuvuši daudz ātrāki, bet, kāds būs patiesais ātrums, to redzēsim tikai pirmajās sacensībās. Var redzēt to, ka visas trīs rūpnīcas komandas ir daudz strādājušas, taču kopumā jāsaka, ka šajos testos visi daudz strādā un meklē labākos risinājumus,'' nobeidz sportists, kurš ceturtdien piedalīsies arī otrajā testu dienā.


Jāņa Baumaņa auto. Foto: No sportista privātā arhīva

Vairāk par Jāņa šīs sezonas komandu, plāniem un mērķiem tiks paziņots vēlāk.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png