profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lai samazinātu izmaksas Pasaules RX čempionātā, FIA apstiprina vairākas izmaiņas

Go4speed 11.12.2017 - 23:23 Lai samazinātu izmaksas Pasaules RX čempionātā, FIA apstiprina vairākas izmaiņas
Foto: FIA World Rallycross Championship

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) apstiprinājusi vairākas izmaiņas noteikumos, lai jau nākamgad samazinātu izmaksas Pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX). Zināms, ka izmaiņas skars dzinēju, turbīnas, riepas, pārnesumu kārbu, aerodinamikas ierīces u.c.

Kopš 2013. gada Pasaules RX čempionātā sezonā drīkstēja izmantot trīs dzinējus, bet no nākamā gada sportisti sezonas laikā drīkstēs izmantot vairs tikai divus dzinējus. Tāpat tiks samazināts atļauto turbīnu skaits - no sešām uz četrām. Jāatzīmē, ka līdz 2013. gadam dalībnieki sacensībās varēja izmantot vienu jaunu motoru un divas turbīnas katrās sacīkstēs.


Foto: FIA World Rallycross Championship

Būtiskas izmaiņas pieņemtas attiecībā uz riepām. Līdz šim treniņbraucienos sportisti varēja izmantot nereģistrētas riepas, taču jaunie noteikumi vēsta, ka nākamās sezonas pirmajos divos posmos uz nedēļas nogali būs jāreģistrē 12 jaunas slapjam un sausam laikam paredzētas riepas. Sākot ar trešo posmu braucēji varēs reģistrēt astoņas jaunas riepas (sausam un slapjam laikam) un četras lietotas riepas (sausam un slapjam laikam), kas tika reģistrētas kādā no pirmajiem diviem posmiem.

Kā ziņo motorsport.com, tad šogad vairākas komandas, ieskaitot ''Team Peugeot-Hansen'' un ''EKS'' vienības, sezonas laikā veica izmaiņas aerodinamikā (aizmugurējā antispārnā), taču nākamgad visa gada garumā šādas izmaiņas veikt nedrīkstēs.

Visas izmaiņas ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png