profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis par mata tiesu no iekļūšanas finālā, Artis Baumanis savā klasē trešais

Go4speed 01.10.2017 - 16:54 Jānis Baumanis par mata tiesu no iekļūšanas finālā, Artis Baumanis savā klasē trešais
Foto: Rihards Baumanis

Vācijā Esteringas trasē noslēdzies FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 11. posms. Supercar klasē trešo un ceturto kvalifikācijas braucienu uzvarēja Peters Solbergs, kurš tādējādi bija ātrākais četru braucienu summā. Veiksmīgi diena iesākās abiem latviešu braucējiem, jo gan Jānis, gan Reinis spēja iekļūt pusfinālā. Baumanis pēc četrām kvalifikācijām bija devītais, bet Reinis – 11.vietā.

Pirmajā pusfinālā abi mūsu braucēji startēja no pēdējās starta rindas. Labs starts padevās Jānim, kurš pēc pirmā līkuma bija trešais. Tikmēr Nitišs pirmā līkuma putekļos kopā ar Andreasu Bakerudu sagriezās un zaudēja daudz laika. Jānis visu braucienu turējās trešajā vietā. Pēdējā aplī viņš kopā ar Peteru Solbergu un Topi Heikinenu devās džokerī. Diemžēl, izejot no džokera, Jānim nedaudz pietrūka, lai saglabātu savu trešo vietu. To izrāva Timijs Hansens, Jāni apsteidzot par 0,2 sekundēm… Reinim pusfinālā sestā vieta.


Foto: reinisnitiss.com

Otrajā pusfinālā pēc starta pirmajā līkumā notika neliela sadursme, pēc kuras Pasaules RX čempions Johans Kristofersons atkrita uz pēdējo vietu. Nākamajā aplī kādā no līkumiem sagriezās Kevins Eriksons, kuram tobrīd cieši sekoja Kristofersons. Diemžēl Johans nespēja laicīgi apbraukt Eriksonu, kā rezultātā viņš pāris sekundes bija spiests gaidīt, kamēr Eriksons apgriežas. Tikmēr pārliecinošu uzvaru svinēja Matias Ekstroms, aiz sevis atstājot Kevinu Hansenu un Niklasu Gronholmu.

Finālā labs starts padevās Solbergam, kurš izvirzījās vadībā, taču drīz vien viņš savu pozīciju zaudēja Ekstromam, bet nākamajā aplī Solbergs kādā no līkumiem zaudēja vēl divas pozīcijas, atkrītot uz ceturto vietu. Vēlāk pēc džokera veikšanas Solbergs bija sestais. Tikmēr lielisks brauciens padevās Ekstromam, kurš arī izcīnīja uzvaru. Otrais palika Timijs Hansens, bet trešais – Topi Heikinens, kamēr Solbergs, kurš pirmdien pārcieta atslēgas kaula operāciju, palika ceturtais.


Foto: Rihards Baumanis

Super 1600 klasē pēc četrām kvalifikācijas kārtām Artis Baumanis bija trešais, bet Juris Spīķis ieņēma 12.vietu, tādējādi kvalificējoties pusfinālam. Diemžēl pusfinālā Juris uz starta neizgāja. Arnis Odiņš pēc kvalifikācijas ieņēma 17.vietu. Finālā iekļuva tikai Artis, kur viņš kopā ar komandas biedru Zābo startēja no pēdējās rindas. Pēc starta Artis bija ceturtais, taču drīz vien pēc veiksmīgas džokera stratēģijas Artis pakāpās uz trešo vietu, ko arī mūsu sportists nosargāja. Tikmēr par Super 1600 klases čempionu pēc pusfināla kļuva Zābo. Artim Baumanim šosezon izcīnīts vicečempiona tituls.

Super 1600 klases kopvērtējums:
1. Krisztián SZABÓ 137
2. Artis BAUMANIS 127
3. Jussi-Petteri LEPPIHALME 121
4. Kasparas NAVICKAS 110
5. Ulrik LINNEMANN 93
6. Janno LIGUR 92
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png