profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Viens zvans no pasaules čempiona un viss sagriezās kājām gaisā

Mārtiņš Jankovskis 27.02.2017 - 19:00 Nitišs: Viens zvans no pasaules čempiona un viss sagriezās kājām gaisā
Reinis Nitišs un Matiass Ekstroms. Foto: No sportista personīgā arhīva

Pagājušajā nedēļā ar patīkamiem jaunumiem iepriecināja Reinis Nitišs, kurš paziņoja, ka 2017. gada sezonā viņš startēs FIA pasaules rallijkrosa čempionvienības EKS sastāvā. Daudziem tas bija negaidīts, taču ļoti patīkams pārsteigums.

Sarunā ar portālu Go4speed Reinis atzīst, ka šis piedāvājums nācis negaidīti, ko arī viņš pieņēma. Pēc portāla rīcībā esošās informācijas Reinis šogad bija plānojis startēt ar savu privāto komandu un ar Petera Solberga bijušo automašīnu, taču pēkšņi nācis Audi piedāvājums, kas arī tika apstiprināts.

Reini, pastāsti, lūdzu, kā Tu nonāci līdz sadarbībai ar Audi? Cik zinu, tev bija pavisam citi plāni.
Jā, mums bija pavisam citi varianti, un piedāvājums no EKS nāca negaidīti. Tad, kad likās, ka visu jau esam izlēmuši, saņēmu zvanu no pasaules čempiona Matiasa Ekstrema, kurš jautāja, vai joprojām esmu bez komandas. Teicu, ka mums ir gatavs plāns, bet varam aprunāties. Vēlāk saņēmu vēl vienu zvanu no Ekstrema, kurš uzaicināja mani pievienoties viņa komandai. Protams, šajā brīdī vairs nebija ko daudz domāt, un mēs uzreiz piekritām.


Foto: EKS RX

Reini, biju dzirdējis, ka tas otrs variants bija starts pašam savā komandā. Vai tā ir tiesa?
Tā nosacīti varētu teikt, jā. Un ar šo projektu bijām aizgājuši diezgan tālu. Protams, šajā variantā būtu daudz nezināmo un krietni jāiespringst. Gribēšana un resursi bija, un vajadzēja tikai darīt. Nebaidījāmies un gājām uz priekšu, jo zinājām, ka visu izdarīsim, bet, ja atnāk piedāvājums startēt pasaules čempionu komandā, kuru šogad vēl atbalsta Audi rūpnīca, tad to nevarēja neizmantot.

Tad sanāk, ka šobrīd tava iecere par startēšanu savā komandā ir jāatliek uz kādu laiku.
Jā, tā sanāca, bet tie, kuri ir profesionālajā sportā, saprot, ka tādu izdevību garām laist nevarēja. Man neviens nav pārmetis par manu izvēli, lai arī, protams, darbi pie iepriekšējā varianta jau tika uzsākti un tur arī tika ieguldīti zināmi līdzekļi.


Foto: EKS RX

Atceros, ka savulaik Tu man teici, ka gribi noslēgt līgumu ar kādu komandu pēc iespējas ātrāk, lai var mierīgi gatavoties sezonai, taču šoreiz vilcināšanās tev nāca par labu.
Jā, mēs diezgan ilgi cilājām dažādus variantus. Ar savu mazo komandu daudz sēdējām pie galda un plānojām, kur un ar ko varētu braukt. Piedāvājumi un iespējas bija ļoti dažādas. Pie papīriem pavadījām daudzas stundas, taču tad viens zvans un mūsu padarītais darbs vējā (smejas). Tiesa, nevienā brīdī es to nenožēloju. Arī šis plānošanas process ir liela pieredze un neatņemama sacīkšu braucēja dzīves sastāvdaļa.

Taču noteikti šo ideju par savu komandu nevajag tagad pilnībā aizmirst, jo, kas zina, kā viss tālāk izvērtīsies.
Protams, visi kontakti mums ir un iestrādes paliks. Esmu sapratis, cik daudz un smagi jāstrādā, lai izveidotu savu komandu. Taču šobrīd ir jākoncentrējas ne vairs komandas būvniecībai, bet braukšanai.


Topi Heikinens (no labās), Nitišs un Ekstroms. Foto: No sportista personīgā arhīva

Kādi ir nosacījumi, lai startētu vadošajā komandā?
Mums arvien ir jānes savs līdzfinansējums komandai, un es vēlos pateikties saviem sponsoriem, kuri man ir noticējuši, kuri vienmēr ir gatavi palīdzēt un ar kuru atbalstu varam startēt ar Audi. Tāpat arī paldies EKS komandai, kura ir novērtējusi manu potenciālu un sniedz šo iespēju.

Šobrīd tas stāsts izklausās neticams – pagājušajā gadā tev bija pilnīgi neveiksmīga sezona, kur tu dažādu iemeslu dēļ nespēji cīnīties par augstākajiem rezultātiem, bet šobrīd esi kļuvis par 2016.gada labākās komandas braucēju.
Tur jau tā lieta, ka, ja tā paskatās, tad no pašas apakšas esmu iekāpis pašā labākajā komandā. Prieks, ka darām lietas pareizi un ka mūsu darbu kāds pamana un novērtē. Gribu teikt lielu paldies visiem tiem cilvēkiem, kuri man ir apkārt.

Kādi ir tavi turpmākiem plāni?
Šobrīd esmu Zviedrijā. Aizvadīju fiziskās pārbaudes testu, kur viss bija augstākajā kārtībā. Tāpat vairākas dienas pavadījām braucot treniņus pa ledu gan ar ielas, gan sporta automašīnām. Tad vēl esam izrunājuši visus ar stratēģiju, plāniem un mērķiem saistītos jautājumus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png