profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules RX organizators: Latvijas posms mums 'radījis problēmas un liekus izdevumus'

Go4speed 03.02.2017 - 09:52 Pasaules RX organizators: Latvijas posms mums 'radījis problēmas un liekus izdevumus'
Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Foto: Mike Motorov, Rawcar.com Photography

Pirms pāris dienām Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) Bezceļu komisijas (Off-road Commission) Galā pasākuma laikā tika paziņots FIA novērotāju ziņojums, kurā pērn Rīgā notikušās sacensības "Neste World RX of Latvia" tika atzītas par labāko Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu 2016. gada sezonā.

FIA Bezceļu komisijas Galā pasākums notiek janvārī, kad pēc visu sacensību seriālu sezonas noslēguma iespējams apbalvot augstvērtīgāko rezultātu sasniegušos sportistus un sacensību organizētājus.

Ceturtdienas vakarā autosporta raidījumā ''ZeKurbulis'' piedalījās ''Neste World RX of Latvia'' organizators Raimonds Strokšs, kurš atklāja, ka ir pārsteigts par šo apbalvojumu.


Foto: Rihards Baumanis, Baumanis Motorsport Photography

''Tas ir ļoti liels pārsteigums. Jā, neslēpšu, ka, noslēdzot līgumu, mums bija mērķis trīs gadu laikā uztaisīt labāko posmu, bet tas notika stipri strauji. Man ir liels prieks, ka tas darbs, ko visi iesaistītie cilvēki paveica šajos divarpus gados, ir novērtēts ar tādu balvu. Smejoties teicu, ka mēs savā ziņā esam vinnējuši pasaules čempionātu. Nebiju to gaidījis," priecīgi stāsta Raimonds Strokšs.

Uz jautājumu, vai šādu balvu bija pelnījis vēl kāds cits posms, Raimonds atzina, ka ''Jocīgi izklausīsies, bet domāju, ka nē (smejas). Top 3 ir diezgan tuvu, bet ceturtā vieta nedaudz tālāk. Jāsaka, ka pasākuma laikā kanādieši nāca man klāt un teica, ka viņi šogad ar visiem kolēģiem būs klāt mūsu posmā, lai redzētu, kas mums te ir par tādu brīnumu, kas jau pirmajā gadā ļāva uzvarēt.''

Raimonds stāsta, ka šobrīd konkurence par posmu rīkošanu ir ārkārtīgi sīva. ''Tas, ko es redzu šobrīd un tas, kā šobrīd attīstās visas lietas, čempionātā nākot rūpnīcu ražotājiem un spēcīgiem braucējiem, tas viss aug neticamā ātrumā, tāpēc ir liels pieprasījums pēc katras sacīkstes. Pie IMG durvīm klauvē ļoti daudz un bagātu valstu cilvēku, kuri grib rīkot savās valstīs kādu no čempionāta posmiem. Konkurence šobrīd ir nežēlīga. Mums šobrīd līgums ir noslēgts līdz 2018.gadam (ieskaitot), bet mums ir iespēja to pagarināt vēl uz diviem gadiem.''


Foto: Mike Motorov, Rawcar.com Photography

Nobeigumā Strokšs atzina, ka nākamgad vienu no posmiem plāno rīkot pats šī čempionāta organizētājs, kurš uzreiz pēc Rīgas posma Raimondam smejot esot teicis: ''Jūs taču saprotat, ka jūs mums tagad esat radījuši problēmas un liekus izdevumus (smejas). Ja mums bija doma noorganizēt posmu un parādīt, kā tad ir jārīko rallijkross, tad jūs tagad mums esat aizsteigušies gadu uz priekšu."

''Tāpat Portugālē šajā apbalvošanā saskāros ar interesantu lietu, ka pats šī čempionāta boss man teica tā: ''Es pazvanīju savai darbiniecei, kurai pateicu, ka mums dalībniekiem ir jāaizsūta pirmā informācija par mūsu posmu. Paņem Latvijas RX posma pirmo Race Guide, nokopē un aizsūti visiem dalībniekiem.'' Teicu, ka man nav žēl, tāpēc ņemiet un dariet visu, kas vajadzīgs, jo, ja viss čempionāts augs, tad augsim arī mēs.''

Uz Ģirta Timrota jautājumu, vai ir lietas, kuras vēl jāuzlabo, Strokšs smejot teica, ka, lai arī tas skan neticami, bet viņiem esot 10 A4 lapas ar lietām, kas jāuzlabo vai jāpilnveido, taču lielu un globālu izmaiņu šī gada sacensībās nebūs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png