profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2017.gada Pasaules RX čempionāta sezona noslēgsies Dienvidāfrikā

Go4speed 26.09.2016 - 23:04 2017.gada Pasaules RX čempionāta sezona noslēgsies Dienvidāfrikā
Foto: fiaworldrallycross.com

Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāts jau nākamgad pirmoreiz viesosies Āfrikas kontinentā, atsaucoties uz fiaworldrallycross.com ziņo latviarx.lv. Killarney race circuit Keiptaunā notiks 2017. gada pasaules čempionāta posms, pēc vienošanās noslēgšanas ar Pasaules RX organizatoru IMG.

Dienvidāfrikas Republikā notiekošais Pasaules RX posms noslēgs nākamā gada sezonu. 1947. gadā atklātās Kilarnejas trases fonā redzams Galda Kalns, un tā atrodas vienā no pasaules skaistākajām pilsētām, Keiptaunā. Jaunās rallijkrosa trases būvniecība sāksies tuvāko sešu nedēļu laikā.

Dess Īsoms, Kilarnejas trases vadītājs: ''Kilarneja ar lielu prieku būs pirmā Āfrikas kontinenta trase, kas uzņems pasaules rallijkrosa čempionātu. Tūkstošiem fanu Keiptaunā to ir pelnījuši – šis ir aizraujošs un skatāms sporta veids, kas jau guvis lielu popularitāti un tiek plaši atspoguļots medijos. Ar nepacietību gaidām iespēju sadarboties ar IMG un apvienot spēkus šo sacensību organizēšanā. Šis būs lielisks papildinājums mūsu trases sezonas sacensību kalendāram, un skatītāji jau var sākt gaidīt šīs starptautiskās, pasaules klases, sacensības!”


Foto: Rihards Baumanis / Baumanis Motorsport Photography

Aldermans Īans Nelsons, Keiptaunas mēra vietnieks, ir pārliecināts ka ieguldījums šo sacensību organizēšanā no jauna apstiprinās Keiptaunas kā pasaules līmeņa Āfrikas pilsētas statusu. Viņš skaidro: „Autosports pasaulē ir būtisks ekonomiskas aktivitātes radītājs. Tas, savukārt, dod ekonomisku izaugsmi un palīdz radīt jaunas darba vietas. Keiptaunas pilsēta dara visu iespējamo, lai radītu vidi jaunu ieguldījumu un darba vietu radīšanai. Šīs sacensības pozitīvi atsauksies uz tūrismu, būs kā reklāma Keiptaunas pilsētai un palīdzēs rallijkrosam kā sportam augt Dienvidāfrikas Republikā un visā Āfrikā. Dienvidāfrikas Republikā sports pilda cilvēku satuvināšanas lomu un mēs ar nepacietību gaidām iespēju uzņemt savas daudzās komūnas, kā arī starptautiskos viesus.”

Pols Belamijs, Pasaules RX un IMG vadītājs: ''Uz Dienvidāfrikas Republiku kā potenciālu Pasaules RX posma organizatoru skatāmies jau kādu laiku, un esam priecīgi paziņot par posma rīkošanu jau sākot ar 2017. gada sezonu. Tādējādi mēs kļūsim par vienīgo pasaules čempionāta seriālu ar posmu Āfrikas kontinenta dienvidos un Kilarnejas trase ir fantastiska vieta, kur noslēgt sezonu. Nākamais gads būs pirmais, kurā rallijkrosa posms notiek Āfrikas kontinentā, un mēs lepojamies ar šī sporta veida ievešana jaunā kontinentā. Es vēlos pateikties Kilarnejas posma organizatoriem un Keiptaunas pilsētai par atbalstu šī projekta realizēšanā.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png