profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķernieku kompeksajā sporta bāzē oficiāli atklāta jaunā rallijkrosa trase (FOTO, VIDEO)

Go4speed 21.07.2016 - 10:46 Biķernieku kompeksajā sporta bāzē oficiāli atklāta jaunā rallijkrosa trase (FOTO, VIDEO)
Foto: Neste Latvia RX

Šodien, 21. jūlijā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē svinīgi tika atklāta jaunā rallijkrosa trase, kurā oktobra sākumā pirmo reizi norisināsies Latvijas pasaules rallijkrosa čempionāta posms "Neste World RX of Latvia". Plaši apmeklētā pasākuma atklāšanā piedalījās vairākas nozīmīgas Latvijas valsts amatpersonas, kuru vidū bija arī premjerministrs Māris Kučinskis. Tāpat atklāšanā piedalījas arī Rīgas mērs Nils Ušakovs un CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš. 

Kā atzina Raimonds Strokšs, tad no idejas par pasaules rallijkrosa posmu Latvijā līdz tās realizācijai ir pagājuši divi gadi. 1294 metrus garā trase ir viena no garākajām pasaules čempionāta trasēm. Atbilstoši datorsimulāciju datiem, paredzams, ka jaudīgākās Supercar klases braucēji apli veiks aptuveni 60 sekundēs.


Pēc oficiālajām uzrunām sekoja trases apskate. Foto: Go4speed


Uz starta stājas pirmās automašīnas, lai izvizinātu pirmos laimīgos. Foto: Go4speed

Rallijkrosa trases garums ir 1294 metri, un tās seguma proporcija atbilst FIA pasaules rallijkrosa čempionāta prasībām – 60% trases garums būs ar asfalta segumu, bet atlikušie 40% – “netīrā” seguma posms. Trasē kopumā izveidoti trīs tramplīni – lielākais no tiem atradīsies trases grunts sekcijā, bet atlikušie divi izvietoti paralēli viens otram – viens trases pamataplī, bet otrs – Joker aplī, rodot unikālu risinājumu arī starp citām pasaules rallijkrosa čempionāta trasēm. Braukšanas virziens pa jauno CSDD Biķernieku rallijkrosa trasi būs pretēji pulksteņrādītāja virzienam – šādi 8 no 12 līkumiem vedīs pa kreisi, bet četri – pa labi.

Pirmie jaunajā trasē devās Reinis Nitišs, Jānis Baumanis un Vasīlijs Grjazins, kuriem bija tas gods izvizināt valstsvīrus un pasākuma viesus. 


Pirmie pie vizināšanas tika vīrī uzvalkos - viņu vidū arī Nils Ušakovs. Foto: Go4speed

VIDEO no pirmā starta atklātajā trasē: pic.twitter.com/X72bTQsZa6

Jaunā trase pirmo pārbaudījumu sagaida jau šajā nedēļas nogalē, kad šeit norisināsies NEZ rallijkrosa čempionāta 2. posms, kurā piedalīsies arī pasaules rallijkrosa dalībnieki Jānis Baumanis un Reinis Nitišs. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png