profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ļaundari aizdedzina Biķernieku trases riepu blokus, izraisot lielu ugunsgrēku (VIDEO)

Go4speed 10.05.2016 - 15:04 Ļaundari aizdedzina Biķernieku trases riepu blokus, izraisot lielu ugunsgrēku (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Brīvdienas naktī virs Biķernieku trases pacēlies necaurredzams melnu dūmu stabs, bet iespaidīgo liesmu atblāzma bija redzama pat uz netālu esošo daudzstāvu namu sienām, ziņo raidījums ''Degpunktā''.

''Naktī no sestdienas uz svētdienu, starp vieniem un diviem, visticamāk, ka notika ļaunprātīga dedzināšana. Biķernieku trasē tika aizdedzinātu riepu bloki, kas bija paredzēti, lai pasaules čempionātā rallijkrosā nodrošinātu drošības barjeru gan skatītājiem, gan arī braucējiem,'' stāsta Biķernieku trases vadītāja vietnieks Normunds Lagzdiņš.

No riepām veidotā konstrukcija iznīcināta aptuveni 140 metru garumā. Lai arī daudziem varētu šķist, ka sadegušas vien vecas riepas, patiesībā šīs iespaidīgās aizsargbarjeras radīšanā ieguldīti gana daudz līdzekļi un darba stundas.

''Tas nav riepu kalns. Tie ir noteikta izmēra un noteikta augstuma kopā saskrūvēti riepu bloki. Vienā riepu blokā kopā ir saskrūvētas piecdesmit riepas un, lai saskrūvētu vienu šādu bloku, ir nepieciešamas 136 skrūves, tikpat daudz uzgriežņu un divreiz vairāk paplākšņu,'' turpina Lagzdiņš, kurš piebilda, ka sadedzis ir ļoti daudz, par ko liecina nopietnais ugunsgrēks, kas tika nodzēst vien ap pieciem rītā.

Lai arī tuvākajā laikā viss tiks atjaunots un pasaules rallijkrosa čempionāta posms notiks, šis ugunsgrēks ir iecirtis robu sacensību organizētāju maciņā. ''Šobrīd ir grūti identificēt to riepu daudzumu, kas ir sadedzis, taču jau šobrīd varu teikt, ka sadedzis ir daudz. Skumīgi. Taču tagad tā ir zināmā mērā mācība arī mums, ka ir jāpievērš lielāka vērība trases apsardzei, it īpaši nakts stundās,'' nobeidz Lagzdiņš.

Nobeigumā raidījuma vadītājs atzina, ka notikuma vietā skaidri redzamas degšķidruma, degvielas, vai kāda cita viegli uzliesmojoša šķidruma pēdas, kas liecina par tīšu dedzināšanu.

Video (no 1:40)
Komentāri
bricis5020 14.05.2016 08:49
Varbut var piedavat riepas daudz?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png