profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs un Baumanis treniņos iekļūst Top 6; pirmos kvalifikācijas braucienus atceļ

Go4speed 29.11.2015 - 11:24 Nitišs un Baumanis treniņos iekļūst Top 6; pirmos kvalifikācijas braucienus atceļ
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Sestdien Argentīnā tika dots starts sezonas noslēdzošajam pasaules rallijkrosa čempionāta posmam, kurā uz starta izgāja divi Latvijas rallijkrosa braucēji - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Vispirms ceturtdien tika aizvadīti nelieli treniņi, bet piektdien notika izloze, kas lēma, ka pirmajā kvalifikācijas kārtā savā starpā tiksies Nitišs un Baumanis.

Sestdien tika aizvadīti treniņi, pēc kā bija jānotiek divām kvalifikācijas kārtām. Treniņos mūsu braucēji uzrādīja ļoti labus laikus – Reinis bija otrais, bet Jānis – sestais. Diemžēl jau treniņos sportisti ziņoja, ka trase ir slikti sagatavota. Tā bija mālaina un putekļaina, kuru salaistot, tā kļuva nebraucama, jo esot slīdējis kā pa ziepēm.


Foto: reinisnitiss.com

Diemžēl vēlāk sportisti un komandas izteica lielu neapmierinātību ar trases apstākļiem, kā rezultātā pēc organizatoru sapulces tika pieņemts lēmums pirmās dienas divus kvalifikācijas braucienus pārcelt uz svētdienu.

''Tā kā šodien sacensības ir atceltas, ir laiks atskatīties uz brīvo treniņu rezultātiem. Brīvie treniņi tika aizvadīti divās sesijās. Pirmajā uzrādīju 4.ātrāko laiku, bet pēc otrās sesijas biju 6.ātrākais. Tā kā organizatori laistīja trasi daudzas reizes, tā bija loterija, kad izbraukšu trasē - putekļos vai dubļos. Pa dubļiem bija braukt kā pa ledu ar "slick" riepu,’’ tā dienas beigās teica Jānis Baumanis.

Līdz ar to svētdien sportisti aizvadīs četras kvalifikācijas kārtas, pēc kurām sekos pusfināli un fināli.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png