profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišam sāpīga neveiksme pusfinālā, Baumanim tehniskas problēmas

Go4speed 04.10.2015 - 14:54 Nitišam sāpīga neveiksme pusfinālā, Baumanim tehniskas problēmas
Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

Svētdien Turcijā, Stambulas F-1 sacīkšu trases kompleksā, noslēdzās 11. FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kur šoreiz Supercar klasē startēja divi latviešu braucēji – Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Pēc pirmās dienas līderis bija Timijs Hansens, kuram sekoja Matiass Ekstroms un Nitišs. 12.vietā, cīnoties ar nelielām tehniskām problēmām, bija Baumanis.


Jānis Baumanis (pa vidu). Foto: Rihards Baumanis

Trešajā kvalifikācijas kārtā Reinim neizdevās starts, tāpēc finišā nācās samierināties ar ceturto vietu savā braucienā un sesto absolūti. 19. ātrāko laiku pēc sadursmes ar konkurentiem un ieslīdēšanas riepu valnī uzrādīja Baumanis. Visbeidzot noslēdzošajā kvalifikācijā Reinis savā braucienā finišēja aiz Petera Solberga, kas absolūti deva ceturto vietu. Diemžēl pēdējā kārtā Baumanim neizdevās sasniegt finišu, jo priekšpēdējā aplī nācās izstāties dzinēja defekta dēļ.

Līdz ar to Reinis Nitišs ar izcīnītiem 165 punktiem kvalifikācijā palika ceturtais, kas mūsu sportistam deva iespēju startēt otrajā pusfinālā no pirmās rindas. Baumanis ar 111 punktiem kvalifikācijā palika 17.vietā un pusfinālā diemžēl neiekļuva.

Pirmajā pusfinālā jau startā ļoti lēns bija Peters Solbergs, kas vadībā ļāva izvirzīties Andreasam Bakerudam. Turpinājumā Bakeruds pārliecinoši brauca visiem pa priekšu un izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot Matiasu Ekstromu un Antonu Marklundu. Neveiksmīgs šis brauciens beidzās Solbergam, kura automašīnai bija tehnisks defekts, kas finišā viņu ierindoja pārliecinoši pēdējā vietā.


Reinis Nitišs pēc neveiksmīgā pusfināla. Foto: Olsbergs MSE

Otrajā pusfinālā lielisks starts padevās Reinim Nitišam, kurš nokļuva brauciena vadībā. Piektajā aplī Reinis devās džokerī, pēc kura mūsu sportists trasē atgriezās trešajā vietā, piekāpjoties vien Kristofersonam un Larsonam, kuriem vēl bija jābrauc džokerī. Diemžēl neilgi pēc tam Reiņa auto kļuva lēnāks, ko izmantoja Hansens, kurš apdzina Reini. Lai arī Reinis uz brīdi apdzina Hansenu, pēc brīža viņa auto vēlreiz kļuva lēnāks (pazuda trešais un ceturtais pārnesums), ko izmantoja gan Hansens, gan Ženī. Turpinājumā pēdējos līkumos norisinājās kontaktiem bagātas cīņas, kur veiksmīgāki bija abi Peugeot-Hansen komandas braucēji, kuri izcīnīja pirmās divas vietas. Diemžēl Nitišs palika ceturtais, kas nozīmēja to, ka finālā mūsu sportists nestartēs.

Finālā labs starts padevās Hansenam, kurš nokļuva brauciena vadībā. Pēdējā aplī, izbraucot no džokera, Hansenam bija sīva cīņa ar Bakerudu, taču Hansens saglabāja pirmo vietu, izcīnot trešo uzvaru četrās aizvadītajās sacīkstēs. Otrais palika Bakeruds, bet trešais - Kristofersons.

Nākaiamis RX posms notiks Itālijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png