profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aigars Nitišs: Netrakojiet ar jaunu riepu pirkšanu, labāk meklējiet diskus

Go4speed 01.04.2015 - 19:07 Aigars Nitišs: Netrakojiet ar jaunu riepu pirkšanu, labāk meklējiet diskus
Foto: facebook.com/ReinisNitissOfficial

Aktīva rosība norisinās saistībā ar 2. maija rallijkrosa sacensībām, kā arī ar gaidāmajām Latvijas un NEZ rallijkrosa sacensībām, kas notiks 333 trasē. Daudzi sportisti šobrīd jau aktīvi meklē sliku riepas, taču eksperti iesaka par katru cenu nepirkt jaunas riepas, jo, iespējams, izdevīgāk ir nodrošināties ar 17 collu diskiem, bet riepas iegūt no starptautisko sacensību otrreizējā tirgus.


Foto: www.coopertire.co.uk

Ap 2. maija un jūlija rallijkrosa sacīkstēm sacēlusies daudzsološa ažiotāža, taču pieredzējuši speciālisti aicina nepārsteigties ar naudas tērēšanu. Aigars Nitišs skaidro: ''Eiropa ir pilna ar nacionālajam līmenim pilnībā derīgām sliku riepām, kuras Latvijas sacensībās lieti var noderēt. Tāpat šādas mazlietotas riepas ir Latvijā – mūsu krājumos, brāļu Traubergu rīcībā un citur. Mans aicinājums – netrakojiet ar jaunu sliku pirkšanu par dārgu naudu. Kopīgi apzinām, cik riepas nepieciešams, un izpētām situāciju vietējās garāžās. Ja riepu trūks, tās ir iespējams atgādāt no ārzemēm par simboliskām cenām. Starptautiskajās sacensībās paliek pāri ļoti daudz vēl labā stāvoklī esošu riepu, jo tās tur vienkārši izmet ārā un montē virsū nākamās. Mūsu nacionālajam līmenim tās lieliski noderētu. Piemēram, tie paši Avon, kas ir manā garāžā – jaunas un vecas riepas pie perfektas braukšanas atšķiras par pussekundi aplī. Sportistam, kurš pirmo reizi būs uz slikiem, tā būs nepamanāma starpība. Drīzāk nodrošinieties ar 17 collu diskiem, uz ko šīs otrreizējā tirgus riepas var uzmontēt.''

Līdzīgu viedokli pauda arī Super 1600 klases braucējs Reinis Safonovs, kuram arī ir krājumi ar mazlietotām riepām. Tās ņemt līdzi uz starptautiskām sacensībām nav vajadzības, bet Latvijā var dot iespēju par mazu naudu kādam pamēģināt rallijkrosu.


Foto: facebook.com/ReinisNitissOfficial

Kā ziņo Autocross.lv, tad, ja ir interese par kādu komplektu sliku riepu, tad var rakstīt viesturs.saukans@laf.lv. Tiks apzināts, cik ir šo riepu gribētāju un tiks meklētas iespējas viens otram palīdzēt.

Atgādinām, ka 2. maija rallijkrosa sacensībās SuperCar un Nacionālajā klasē atļauts izmantot sliku riepas vai ceļu satiksmei atbilstošas riepas.

Aigars Nitišs atzīmēja, ka šā gada kustība Latvijā rallijkrosa virzienā ir ļoti pozitīva un nepieciešama, turklāt, atrisinot atsevišķas nianses, ja ne šogad, tad nākamgad jaudīgākām mašīnām varētu atvērties arī Biržu trase, kurā līdz šim notikušas slēgtās klubu sacensības.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png