profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitiša konkurents: Tobrīd gribēju dabūt ārā tēvu no degošās mašīnas (VIDEO)

Go4speed 01.11.2014 - 07:00 Nitiša konkurents: Tobrīd gribēju dabūt ārā tēvu no degošās mašīnas (VIDEO)
Foto: allthekasparas/YouTube

Otrais pasaules rallijkrosa čempionāta posms bija notikumiem bagāts, jo tajā vairāku sportistu automašīnas pārņēma liesmas. Taču kulminācija visam bija brīdī, kad aizdegās trases īpašnieka, bijušā Anglijas rallijkrosa čempiona Peta Dorana 800 Zs jaudīgais Ford RS 200 spēkrats. Tūkstošiem cilvēku ar bažām raudzījās uz degošo automašīnu, taču pēc neilga brīža visi varēja nopūsties, kad viņi sveiku un veselu no mašīnas izkāpjam ieraudzīja 53 gadus veco Doranu.


Liams Dorans. Foto: Rihards Baumanis

Vēlāk noskaidrojās, ka Peta Dorana dēls Liams Dorans, kurš ir Nitiša konkurents, ir spiests izlaist vairākus posmus, jo sportistam sakarā ar notikumiem, kad aizdegās viņa tēva automašīna, tika apturēta licence. Tagad tā ir atjaunota un sportists startēs sezonas noslēdzošajā posmā, kas notiks Argentīnā.

''Šis man bija neticami grūts gads, tāpēc esmu priecīgs, ka esam sasnieguši posmu, kad atkal varu braukt,'' iesāk Liams Dorans, piebilstot, ka viņš savu licenci dabūs atpakaļ 14.novembrī.


Liams Dorans. Foto: Rihards Baumanis

''Tās bija ciešanas un milzīga vilšanās, kas notika Anglijas posmā. Mums sezonas sākums nebija labs, tāpēc Anglijas posmā gribējām parādīt labu rezultātu. Lai arī uzvarēju vienā no kvalifikācijas kārtām, šīs nebija manas veiksmīgākās sacīkstes. Kad redzēju, ka papildus visām problēmām vēl aizdegas tēva auto, kur viņš palika iekšā iesprostots, viss, ko tobrīd gribēju, dabūt viņu ārā no mašīnas. Nožēloju to, kas tajā brīdī tika izdarīts. Zaudēju savaldīšanos. Tas nebija veids, kā gribēju, lai notiek lietas, taču mana tēva dzīvība bija briesmās. Domāju, ka jebkurš līdzīgos apstākļos rīkotos tāpat. Šo visu lietu rezultātā, kuras vairs nevar mainīt, man tika atņemta licence un, kamēr notika tiesvedība, man tika ieteikts publiski nekomentēt radušos situāciju. Gribu pateikties komandai un sponsoriem, kuri mani atbalstīja šajos sarežģītajos apstākļos,'' nobeidz sportists.

Doranam senioram aizdegas automašīna:
Komentāri
martini2771 01.11.2014 13:03
Nu un kas tad īsti notika, kāpēc atņēma licenci?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png