profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Prieks par Baumani, kurš demonstrēja augstvērtīgu sniegumu

Mārtiņš Jankovskis 28.09.2014 - 23:13 Nitišs: Prieks par Baumani, kurš demonstrēja augstvērtīgu sniegumu
Reinis Nitišs. Foto: Rihards Baumanis

Svētdien Itālijā noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) desmitais posms. Pēc četru kvalifikācijas kārtu veikšanas jēkabpilietis Reinis Nitišs ierindojās desmitajā vietā un iekļuva sacensību pusfinālā, kurā viņš finišēja ceturtajā vietā. Nitišs Itālijā ieguva 9 punktus un ar kopsummā iekrātiem 167 punktiem joprojām atrodas Pasaules RX kopvērtējuma trešajā vietā.

Sacensību otrā diena Nitišam iesākās neveiksmīgi. Trešās kvalifikācijas kārtas brauciena pirmajā līkumā Nitiša auto piedzīvoja sadursmi, kuras rezultātā viņa spēkratam tika pārsists priekšējais labais ritenis. Brauciena turpinājumā Nitišs darīja visu iespējamo, lai ar šādu bojājumu sasniegtu finišu un gūtu pēc iespējas vairāk ieskaites punktu. Diemžēl Nitišam konkurētspējīgu rezultātu uzrādīt neizdevās, viņš kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā uzrādīja 29. ātrāko laiku.


Reinis Nitišs. Foto: Rihards Baumanis

Ceturtās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā Nitišs izvirzījās otrajā vietā un cieši sekoja brauciena līderim Endijam Skotam. Lai gan Nitišam neizdevās konkurentu apdzīt, viņš izvirzījās brauciena līderpozīcijā pēc tam, kad Skots izvēlējās doties džokera aplī. Brauciena turpinājumā Nitišs nosargāja iegūto līderpozīciju un braucienā svinēja uzvaru. Kopējais brauciens temps gan nebija augsts, līdz ar to kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja 16. ātrāko laiku.

Četru kvalifikācijas kārtu kopsummā Reinis Nitišs iekrāja 122 ieskaites punktus, ierindojoties kopvērtējuma desmitajā vietā un kvalificējoties pusfinālam.

Nitišs pusfinālu uzsāka no pēdējās starta rindas, blakus savam komandas biedram Andreasam Bakerudam. Nitišam padevās veiksmīgs starts, pēc kura viņš spēja pakāpties vienu pozīciju augstāk. Tomēr drīz vien Nitišs izvēlējās veikt džokeri, pēc kura veikšanas viņš vienu pozīciju zaudēja. Brauciena turpinājumā Nitišs piedzīvoja nelielu sadursmi ar Henningu Solbergu, pēc kuras Nitišam izdevās norvēģi apsteigt un pakāpties uz ceturto pozīciju. Brauciena turpinājumā būtiskas izmaiņas vairs nenotika, Nitišs finišēja ceturtais, neiekļūstot finālbraucienā.

Pēc sacensību finiša tiesneši pārskatīja pusfināla videoierakstu, konstatējot, ka Nitišs, izraisot sadursmi ar Solbergu, guvis negodīgu priekšrocību. Ņemot vērā šo faktu, tiesneši pieņēma lēmumu mainīt pozīcijas, kurās finišēja braucēji, tā Solbergam pusfinālā tika piešķirta ceturtā vieta, bet Nitišam – piektā.


Foto: reinisnitiss.com

''Šī bija ļoti grūta nedēļas nogalē, kurā labi rezultāti mijās ar kļūdām un neveiksmēm. Prieks, ka atkal spēju iekļūt pusfinālā, tomēr tuvāk esošie konkurenti Pasaules RX kopvērtējumā izcīnīja vairāk punktus nekā es, un mana pozīcija kopvērtējuma tabulā pēc Itālijas posma ir kļuvusi nedaudz sliktāka,'' iesāk Reinis Nitišs.

''Apsveicu Petteru Solbergu ar lielisko sezonu un kļūšanu par pirmo pasaules rallijkrosa čempionu. Vēl lielāks prieks par Jāni Baumani, kurš FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta noslēdzošajā posmā demonstrēja augstvērtīgu sniegumu un sezonas kopvērtējumā nodrošināja sev trešo vietu Super1600 klasē.''

''Liels paldies visiem faniem par atbalstu un laba vēlējumiem. Tagad mums visiem ir viena brīva nedēļa, lai atpūstos un uzkrātu spēkus pirms došanās uz nākamajām sacensībām Turcijā. Paldies Jums!'' noguris pēc sacensībām Itālijā ir Reinis Nitišs.

Pasaules RX posmā Vācijā Nitišs ieguva 9 punktus, tādējādi palielinot savu punktu summu līdz 167, kas ierindo viņu trešajā vietā. Līderpozīcijā ar 235 punktiem atrodas Petter Solberg, kurš Itālijā izcīnīja nepieciešamo punktu skaitu, lai divus posmus pirms sezonas noslēguma, nodrošinātu sev Pasaules RX čempiona titulu. Otrajā vietā šobrīd ierindojas Toomas Heikkinen, kuram ir 175 punkti.


Foto: reinisnitiss.com

Reiņa Nitiša komandas biedrs Andreas Bakkerud Itālijā spēja iekļūt sacensību finālā, bet tajā tehnisku iemeslu dēļ nefinišēja. Pasaules RX kopvērtējumā Bakkerud iekrājis 146 punktus un šobrīd atrodas 6. vietā.

Pasaules RX 2014. gada sezonas priekšpēdējais, vienpadsmitais posms, pēc divām nedēļām, 11. un 12. oktobrī, norisināsies Turcijā.

Itālijas posma rezultāti SuperCar klasē:
1. T. HANSEN 04:55,47
2. R. GÖRANSSON 05:01,83
3. P. SOLBERG 05:26,88
4. T. TIMERZYANOV 05:53,15
5. J. KRISTOFFERSSON 00:57,97
6. A. BAKKERUD izst.

Čempionāt kopvērtējums SuperCar klasē:
1. Petter SOLBERG 235
2. Toomas HEIKKINEN 175
3. Reinis NITIŠS 167
4. Timmy HANSEN 152
5. Timur TIMERZYANOV 148
6. Andreas BAKKERUD 146

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png