profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: Sperts solis, lai Latvijā notiktu pasaules rallijkrosa čempionāta posms

Go4speed 23.09.2014 - 11:34 Strokšs: Sperts solis, lai Latvijā notiktu pasaules rallijkrosa čempionāta posms
Foto: Rihards Baumanis

Kā ziņo portāls Delfi, tad pagājušajā nedēļā Latvijas Nacionālajai sporta padomei (LNSP) tika prezentēta sākotnējā informācija par iespēju Latvijai pretendēt uz pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posma rīkošanu Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē (BKSB).

Kā klātesošajiem norādīja "RA Events" direktors Raimonds Strokšs, līdzšinējais valdības atbalsts Eiropas rallija čempionāta (ERČ) organizēšanā ir ļāvis Latvijai pretendēt uz vēl vienu prestižu un starptautiski nozīmīgu sacīkšu rīkošanu mūsu valstī, un iemesli, kāpēc "World RX" rīkotāji, kompānija "IMG", izskata Latvijas kandidatūru, ir vairāki: pirmkārt, Latvijas sportista Reiņa Nitiša un nu jau arī Jāņa Baumaņa panākumi, otrkārt, Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis, kas ļauj piesaistīt daudzu apkārtējo valstu braucējus un skatītājus, treškārt, laba infrastruktūra un unikāla autotrase.


Foto: Rihards Baumanis

LNSP konceptuāli atbalstīja organizatoru pieteikumu, un tagad sāksies darbs pie praktiskiem jautājumiem, kas saistīti ar sacensību rīkošanu - trases sertifikācija, potenciālo izmaksu aprēķins un tāme utt.

"Šodien tika sperts pirmais solis no daudziem, taču vēl ir ļoti daudz kas darāms," portālam "Delfi" izteicās "RA Events" direktors Raimonds Strokšs. "LNSP konceptuālais atbalsts ir viens no šiem soļiem, kas ir ļoti svarīgs."


Dažos pasaules RX posmos startē arī ASV zvaigzne Kens Bloks. Foto: Rihards Baumanis

Raimonds Strokšs apstiprināja, ka par iespējamo sacensību norises vietu tiek izvēlēta Biķernieku trase Rīgā. "Jā, ka norises vieta tiek izskatīta Biķernieku trase. Mēs jau esam sagatavojuši pirmo versiju, uzmetumu trases shēmai un redzam, ka varam izmantot ļoti lielu jau esošās infrastruktūras daļu," saka Strokšs. "Latvija var piedāvāt visā rallijkrosa čempionātā unikālu posmu, jo trase - ticiet man - ir unikāla! Tajā var iebraukt ar "kemperi" un nakšņot mežā, sacensību norises vietā, no Rīgas centra uz trasi var aizbraukt ar trolejbusu, lidosta ir turpat tuvumā, viesnīcas - mums ir ļoti, ļoti daudz plusu."


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Lai arī runa ir par iespējamo "World RX" sacensību uzņemšanu, sākot ar 2016.gadu, "RA Events" vadītājs norāda, ka autosporta pasākumu rīkošanas specifika paredz ļoti savlaicīgu pieteikšanos.

"Kā paskaidroju LNSP sēdē, autosports no citiem sporta veidiem atšķiras ar to, ka lēmumi ir jāpieņem laicīgāk, jo mums nav gatavas arēnas, laukuma, kurā aizvadīt sacensības. Ir jāpierāda, ka Latvija var uzņemt šādu pasākumu, ka mums ir tāda vieta," atklāj Stokšs. "Autosportā birokrātija paredz, ka čempionāta kalendārā potenciāli iekļaujamās vietas tiek apskatītas ļoti laicīgi, pat vairākus gadus pirms."


Reinis Nitišs. Foto: Rihards Baumanis

Lai arī Latvija tiek izskatīta par vienu no pretendentēm uz "World RX" posma rīkošanu, šīs tiesības mums vēl nav garantētas, tāpēc ir nepieciešama salīdzinoši ātra rīcība. "Jāsaprot, ka Iespēja iekļūt pasaules rallijkrosa čempionātā patiesībā ar katru dienu sarūk, jo pie šo organizatoru durvīm jau tagad klauvē no visām pasaules malām," norāda Raimonds Strokšs. "Es esmu apmeklējis vairākus "World RX" posmus un redzu, kādas ir tendences. Iespēja, kas mums ir dota, jau ir milzīgs sasniegums. Tagad no mums jau ir atkarīgs, vai spēsim noreaģēt un nepalaist garām šo iespēju garām," nobeidz Strokšs.

Šobrīd, kad sezona straujiem soļiem tuvojas nobeigumam, Jānis un Reinis savās klasēs atrodas trešajās vietās, kas ir lielisks sasniegums!

Kopvērtējums Super 1600 klasē:
1 Sergej ZAGUMENNOV Skoda Fabia 184
2 Nikita MISYULYA Skoda Fabia 160
3 Jānis BAUMANIS Renault Twingo 144
4 Ulrik LINNEMANN Peugeot 208 142
5 Ondrej SMETANA Ford Fiesta 112
6 Timur SHIGABUTDINOV Renault Twingo 103
7 Janno LIGUR Skoda Fabia 77
8 Andreas STEFFEN Skoda Fabia 71

Kopvērtējums SuperCar klasē:
1 Petter SOLBERG Citroën DS3 212
2 Toomas HEIKKINEN VW Polo 160
3 Reinis NITIŠS Ford Fiesta ST 158
4 Andreas BAKKERUD Ford Fiesta ST 136
5 Timur TIMERZYANOV Peugeot 208 128
6 Anton MARKLUND VW Polo 124
7 Timmy HANSEN Peugeot 208 122 -15
8 Pontus TIDEMAND Audi S1 78
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png