profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Tik daudz latviešu karogus redzēt - tas ir fenomenāli (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 22.09.2014 - 05:43 Baumanis: Tik daudz latviešu karogus redzēt - tas ir fenomenāli (VIDEO)
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Latvijas sportists Jānis Baumanis svētdien Vācijā notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmspēdējā posmā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kas viņam ir jau trešā šajā sezonā. Sacensībās Vācijā tika iegūts arī maksimāli iespējamais punktu skaits, kas J. Baumanim ļāvis atgriezties Eiropas čempionāta kopvērtējuma 3.vietā.

2.vietu sacensību finālā izcīnīja lietuvietis Ernests Staponkus, bet godalgoto trijnieku noslēdza J. Baumaņa sīvākais konkurents par medaļām čempionāta kopvērtējumā - dāņu braucējs Ulriks Linnemans.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

"Darīju visu, ko varēju - finālā un pusfinālā, lai izcīnītu šo uzvaru, braucu jau gandrīz pāri maksimālajam limitam. Esmu ļoti priecīgs, par to, ko sasniedzu šeit, Vācijā. Latviešu skatītāju atbalsts bija fenomenāls, un bija ārkārtīgi patīkami braukt šādā atmosfērā, kad trases malā ir pilns ar Latvijas karogiem. Paldies viņiem visiem," stāsta J. Baumanis.

J. Baumanis Esteringas rallijkrosa trasē startēja pirmo reizi, taču bija rūpīgi sagatavojies sacensībām un jau ar pirmajiem braucieniem spēja uzrādīt konkurētspējīgus apļa laikus. Pēc pirmās sacensību dienas J. Baumanis atradās 3. vietā kopvērtējumā, taču lielisks sniegums divos kvalifikācijas braucienos svētdienā ļāva izvirzīties sacensību vadībā.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

"Svētdiena iesākās ar labiem treniņbraucieniem − no paša rīta jau biju apradis ar mašīnu un trasi. Šodien, salīdzinot ar sestdienu, sacensību formātā bija nelielas izmaiņas, jo braucām pēc "Super Car" klases automašīnām, un tas nozīmē, ka trase nebija tik labā stāvoklī, kā varētu vēlēties, tomēr, neskatoties uz to, tā bija ļoti ātra," stāsta J. Baumanis.

Sacensību pusfinālā un finālā J. Baumanis spraigās cīņās guva uzvaras un kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Čempionāta līderis pirms pēdējā posma ir krievu braucējs Sergejs Zagumenovs, kurš sakrājis 184 punktus, 2.vietā ar 160 punktiem atrodas viņa tautietis Nikita Misuļa. J. Baumaņa "kontā" pēc aizvadītiem astoņiem posmiem ir 144 punkti, savukārt U. Linnemans no latviešu braucēja atpaliek par diviem punktiem. Tas nozīmē, ka pēc nedēļas, 27. un 28. septembrī Itālijā notiekošajā čempionāta pēdējā posmā starp trīs braucējiem būs ļoti spraiga spēkošanās par otro vietu kopvērtējumā. Maksimālais punktu skaits, ko iespējams izcīnīt vienā posmā, ir 30 punkti.

Kopvērtējums:
1 Sergej ZAGUMENNOV Skoda Fabia 184
2 Nikita MISYULYA Skoda Fabia 160
3 Jānis BAUMANIS Renault Twingo 144
4 Ulrik LINNEMANN Peugeot 208 142
5 Ondrej SMETANA Ford Fiesta 112
6 Timur SHIGABUTDINOV Renault Twingo 103
7 Janno LIGUR Skoda Fabia 77
8 Andreas STEFFEN Skoda Fabia 71

Baumanis pēc izcīnītās uzvaras:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png