profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas NEZ Rallijkrosa posmā uz starta izies leģendāri pašmāju autosportisti

Go4speed 22.07.2014 - 18:06 Latvijas NEZ Rallijkrosa posmā uz starta izies leģendāri pašmāju autosportisti
Aldis Zēbergs. Foto: ASRT Media

Sestdien sporta kompleksā 333 norisināsies NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta ceturtais, pēdējais posms. Startam, pieteikumu termiņam turpinoties līdz pat sacensību rītam, pieteikušies 30 sportistu no septiņām valstīm. Latvijas komanda gatavojas panākumiem savās mājās, ko apstiprina labs sniegums iepriekšējā posmā Lietuvā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē veiktā Lietuvas sacīkste sarūpēja divas pjedestāla pozīcijas Latvijas sportistiem. NEZ Super 1600 klasē otro vietu guva 2007. gada NEZ čempions Reinis Safonovs, bet trešajā pozīcijā finišēja Artis Baumanis, kuram šī bija tikai trešā rallijkrosa sacīkste. Artis – vidējais no trim Baumaņu brāļiem (jaunākais ir Jānis, kurš šobrīd ir FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta trijniekā kopvērtējumā). Gan Safonovs, gan Baumanis ir gatavi cīnīties par uzvaru sestdien sporta kompleksā 333.


Artis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

NEZ Super 1600 klasei pieteicies arī Mārtiņš Porietis, kurš, tik pat labi, varētu būt arī ātrāks par abiem iepriekš minētajiem komandas biedriem. Lietuvas sacīkstē pusfinālā jēkabpilieša automašīnai nolūza ritenis, kas neļāva realizēt potenciālu. NEZ Super 1600 klasē pašlaik deviņi pieteikumi, taču, kā visās klasēs, gaidāmi papildinājumi. Šī klase paredzēta automašīnām ar priekšpiedziņu un motora darba tilpumu līdz 1600 kub. cm.

NEZ 2000 klasē, kurā pulcējas automašīnas ar motora darba tilpumu līdz 2000 kub. cm un priekšējā vai aizmugures tilta piedziņu, pašlaik viens Latvijas braucējs – Toms Ziedāns. Lietuvas posms Tomam nebija veiksmīgs, jo neizdevās iekļūt finālā. Taču pērnā gada bronzas medaļa šajā klasē apliecina viņa prasmes cīnīties par augstākajām vietām. Jāatzīmē gan klases ievērojamā konkurence – norvēģi Kamila Antonsena, Kristians Sandmo un Fredriks Salstens ir Eiropas rallijkrosa čempionāta TouringCar klases braucēji, Salstens pat piektais kopvērtējumā.


Ilgonis Krūmiņš. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

NEZ Open klasē Lietuvas posmā uz starta latviešu nebija, taču savās mājās būs – pieteicies leģendārais Ilgonis Krūmiņš, 2008. gada NEZ čempions, savulaik arī Latvijas autokrosa čempions. Viņš cīņā dosies ar Ford Escort automašīnu, cenšoties konkurēt ar pēdējo gadu NEZ čempionu Olu Froshaugu, kā arī spēcīgo zviedru Mikaelu Perssonu un somu Āri Pekku Pilvasu. NEZ Open klase ir viena tilta piedziņas klase ar motora darba tilpumu virs 2000 kub. cm.

Patīkami pārsteidz pilnpiedziņas NEZ SuperCar klase, kurā jau četri Latvijas pārstāvji gatavi startam. Lietuvas posms nebija veiksmīgs Latvijas autokrosa čempionam Agrim Bredikam, kurš jau treniņos piedzīvoja turbīnas defektu. Tikai, cik nodemonstrēt potenciālu, laiks bija arī rallijkrosa debitantam Ronaldam Baldiņam. Valmierietis lieliski veica pirmo braucienu, uzrādot absolūti otro labāko rezultātu. Taču vēlāk reduktora defekts apturēja Baldiņa spožo debiju. Taču nav ziņu, ka abi minētie nebūtu gatavi startam savās mājās. Sacīksti rallijkrosā aizvadīs arī leģendārais Aldis Zēbergs, kurš savulaik ar panākumiem jau startēja NEZ čempionātā, tomēr vairāk zināms kā autokrosa braucējs, 2004. gada Eiropas vicečempions. Ceturtais mūsējais – Lauris Unāms, kurš, pirms gada, debitējot rallijkrosā un autokrosā, nesen izcīnīja savu pirmo uzvaru Latvijas autokrosa čempionāta posmā, kas liecina, ka viņš var izrādīties visātrākais. Pašlaik latviešiem pretī gatavi stāties pāris Lietuvas sportisti, kā arī krievu braucēji – čempionāta līderis Romans Stepaņenko un Tatjana Jeļisejeva. Taču gaidāmi arī citi pieteikumi.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns/Go4speed

NEZ Rallijkrosa posms norisināsies pēc specifiskas braucienu sistēmas. Trīs kvalifikācijas braucienus visu klašu dalībnieki veiks kopīgos iebraucienos, kas neļaus pilnībā izprast spēku samērus klašu ietvaros. Savukārt pēc kvalifikācijas braucieniem pusfinālus un finālus sportisti veiks atsevišķi savās klasēs, kur arī noskaidrosies NEZ Super 1600, NEZ 2000, NEZ Open un NEZ SuperCar klašu uzvarētāji.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png