profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis ar vienu kāju Eiropas rallijkrosa čempionātā

Mārtiņš Jankovskis 23.04.2014 - 18:38 Baumanis ar vienu kāju Eiropas rallijkrosa čempionātā
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Latvijas autokrosa čempions un rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis ir tuvu tam, lai šosezon startētu pilnu Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu Super 1600 klasē. Kā Jānis pastāstīja portālam Go4speed, tad otrdien no rīta viņš vēl plānoja par startu Igaunijā un NEZ čempionātā, bet vakarā jau tika panākta pagaidu vienošanās ar Reiņa Nitiša bijušo Set Promotion komandu.

Kā atklāja Baumanis, tad tagad sportists dosies uz testiem, kā arī pēc tam piedalīsies pirmajos divos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos (Šajos posmos paralēli notiks arī Eiropas čempionāts). Ja šajās sacīkstēs Jānis sevi labi pierādīs un ja sportistu apmierinās komandas sniegtās iespējas, tad tiks slēgta vienošanās uz visiem atlikušajiem Eiropas rallijkrosa čempionāta posmiem (kopā sezonā ir deviņi posmi).


Jānis Baumanis pagājušā gada rallijkrosa sacensībās. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

"Sākotnēji bija plāns startēt ar savu pagājušā gada mašīnu Igaunijā un NEZ čempionātā. Ja sevi labi pierādītu, tad sezonas beigās būtu izmēģinājis spēkus kādā no Eiropas rallijkrosa čempionāta posmiem. Paralēli tam izskatījām vienu čehu variantu, taču Reinis Nitišs atzina, ka labāk skatīties kaut ko citu. Pēc tam Uģis Traubergs piedāvāja variantu braukt viņa komandā ar pagājušā gada Reiņa mašīnu, taču beigās sanāca tā, ka nokļuvu Set Promotion komandā. Kā nokļuvu? Bija tā, ka viens sportists atteicās braukt šajā Set Promotion komandā, tāpēc tajā komandā bija brīva vieta. Beigās sanāca tā, ka Set Promotion komandas vadība man dod iespēju kļūt par šīs vienības braucēju."


Jānis Baumanis pagājušā gada rallijkrosa sacensībās. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Jau rīt Jānim jādodas uz testiem, kuros sportists tiks iepazīstināts gan ar komandu, gan arī pats izmēģinās jauno automašīnu.
''Tagad man būs testi Francijā, pēc kā sekos sacensības Portugālē un Anglijā. Ja man ies labi un visas puses būs apmierinātas, tad brauksim tālāk pilnu čempionātu. Protams, tas arī ir mans mērķis, ko arī centīšos sasniegt, lai arī, protams, būs grūti, jo Portugālē būs tikai manas desmitās rallijkrosa sacensības. Būs interesanti.''

Ja Reinis par Eiropas rallijkrosa čempionu Super 1600 klasē kļuva braucot ar Renault Clio automašīnu, tad Jānis brauks ar Renault Twingo, kas ir gan mazāks, gan arī atšķiras tehniski no Reiņa mašīnas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png