profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

O!Kartes Akadēmijas jaunieši iecienījuši supersprinta sacīkstes

Go4speed 21.06.2011 - 21:26 O!Kartes Akadēmijas jaunieši iecienījuši supersprinta sacīkstes
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē uz starta dažādos sporta veidos stājās daudzi O!Kartes Autosporta Akadēmijas sportisti. Dažādās sacensībās jaunie autosportisti guvuši piecas uzvaras, kā arī izcīnījuši divas otrās un trīs trešās vietas.

Visiecienītākais jauniešu vidū izrādījies  Rallija supersprints (RSS), kur 2. Posmā Mūsas trasē uz starta izgāja veseli 19(!) O!Kartes Autosporta Akadēmijas jaunieši. Par uzvarētājiem šeit kļuva Kārlis Nebars 4WD+ klasē, Rūdolfs Grahoļskis 4WD Open kategorijā, kā arī Ģirts Vītiņš junioru U-18 grupā. 2WD Open klasē otrajā vietā finišēja Emīls Blūms, bet VAZ Historic kategorijā šāds pat sasniegums Ingum Kalniņam-Kaleniekam. Divi O!AA jaunieši šajās sacensībās palika trešajā vietā - Gundars Tīdmanis (RWD) un Artis Voicišs (VAZ Historic).

Savukārt 18. jūnijā Priekulē norisinājās Latvijas autokrosa čempionāta trešais posms. Šeit uz starta izgāja trīs O!Kartes Autosporta Akadēmijas dalībnieki un visi finišēja uz goda pjedestāla! Jānis Baumanis jau otro sacīksti pēc kārtas triumfēja B600 bagiju klasē, nostiprinoties Latvijas čempionāta galvgalī. Savukārt Reiņa Nitiša otrā sacīkstes autokrosā atnesa jēkabpilietim pirmo uzvaru - Nitišs pārliecinoši labākais 2000 Super klasē, un tagad ir arī Latvijas čempionāta līderis. Trešais O!AA dalībnieks autokrosā - valmierietis Andis Vanters - arī Priekules sacensību pabeidza uz goda pjedestāla, finišēdams trešais.

Cits Latvijas autosporta jaunais talants - Valts Zvaigzne - nedēļas nogalē startēja rallijā „Saule" Lietuvā. Šoreiz viņš bija vienā ekipāžā ar divkārtējo Latvijas autorallija čempionu Mārtiņu Jerumu. Pēc aizvadītajiem pieciem ātrumposmiem latvieši atradās septītajā vietā absolūtajā vērtējumā un bija trešie „Open" grupā. Diemžēl nākamajā ātrumposmā Zvaigzne/Jerums nolauza automašīnas riteni un bija spiesti izstāties.

Autosporta dzīve ar O!Kartes Autosporta Akadēmijas jauniešu līdzdalību turpinās jau šajā nedēļas nogalē, kad vairāki O!AA dalībnieki startēs folkreisa sacensībās Bauskā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png