profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosporta Akadēmijai pieteicies 31 jaunais sportists

Mārtiņš Jankovskis 16.04.2012 - 14:15 Autosporta Akadēmijai pieteicies 31 jaunais sportists
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Svētdien (15. aprīlī) beidzās pieteikumu iesniegšana jaunajai OKartes Autosporta Akadēmijas (OAA) atlasei. Jau iepriekš bija zināms, ka šogad par galveno balvu - pilnībā apmaksātu dalību Latvijas rallija čempionātā - varēs cīnīties tikai 20 sportisti. Pēc šodienas sarunas ar OAA preses sekretāru Mārtiņu Dzenīti, portāls Go4speed noskaidroja, ka kopā saņemts 31 pieteikums.

''Kopā saņēmām 31 pieteikumu," iesāk Mārtiņš Dzenītis. ''Uzreiz jāsaka, ka šo 20 braucēju vidū automātiski iekļūs tie braucēji, kuri pagājušajā gadā startēja OAA finālā. Tie ir Reinis Nitišs, Dāvis Tobiass, Emīls Blūms, Ingus Kalniņš - Kalenieks, Kristaps Feldmanis un Edgars Grīnītis. No pagājušā gada finālistiem nav pieteikušies tikai Jānis Baumanis uz Valts Zvaigzne. Līdz ar to mums šobrīd ir 14 brīvas vietas, uz kurām pretendēs 25 sportisti. Tagad ceturtdien un piektdien mums notiks pārrunas, kurās galvenokārt vērtēsim jauno sportistu motivāciju. Ja kāds no viņiem nolēmis startēt OAA tikai tāpēc, lai par velti gadu pavizinātos, tad tas īsti nav tas, kas mums vajadzīgs."


Starp TOP20 dalībniekiem automātiski iekļūst 2011. gada OAA finālisti, viņu vidū arī Kristaps Feldmanis. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Runājot par dalībniekiem, Dzenītis atzina, ka visi 20 braucēji būs zināmi nākamās nedēļas sākumā, taču no tādiem vērā ņemamiem sportistiem Mārtiņš minēja divus spēcīgus kartingistus - Mārtiņu Lapiņu un Kristapu Gasparoviču, kuriem esot labi sasniegumi kartingā. Tāpat Mārtiņš atzīmēja tādus braucējus kā Jāni Kārkliņu (OAA startēja arī pagājušajā gadā), Tomu Ziedānu (brauks ar Reiņa Nitiša bijušo ''Golf III"), Rūdolfu Bogenu un Otto Vočtavu, kurš brauc ar B600 bagijiem.


Galvenā balva paliek nemainīga - pilnībā apmaksāta rallija sezona ar Fotd Fiesta R2 automašīnu. Foto: Valdis Zāgeuss

Runājot par galveno balvu, Mārtiņš atzina, ka tā paliek nemainīga arī šogad. ''Galvenā balva - pilnībā apmaksāta dalība Latvijas rallija čempionātā. Varu pateikt to, ka šī gada labākais OAA rallija komandas pilots paliks mūsu rallija komandā arī nākamajā gadā, bet sliktākais jeb trešās vietas ieguvējs diemžēl kritīs ārā no mūsu komandas, bet viņa vietā nāks šī gada OAA uzvarētājs. Par to braucēju, kas šogad OAA rallija komandā paliks otrajā vietā, mēs skatīsimies un domāsim gada beigās. Tad arī lemsim, vai koncentrēsimies uz stabilitāti un pārbaudītām vērtībām vai ņemsim kādu jauno talantu,'' tā OAA preses sekretārs Dzenītis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png