profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

''O!Kartes Autosporta Akadēmija'' – ceļš līdz WRC (video)

Go4speed 29.04.2011 - 21:03 ''O!Kartes Autosporta Akadēmija'' – ceļš līdz WRC (video)
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed


Piektdien ir startējis jauns un unikāls projekts - ''O!Kartes Autosporta Akadēmija'', kura mērķis dot iespēju 14 - 23 gadus veciem Latvijas autosporta talantiem cīnīties par galveno balvu - 2013. gadā startēt pasaules rallija čempionātā - "WRC Academy" klasē.

Projekta prezentācijā piektdien piedalījās gandrīz visi 33 jaunie sportisti. Ņemot vērā to, kalīdz pēdējai pieteikšanās dienai - 20. maijam, ir vēl gana daudz laika, šī projekta autori cer, ka kopā varētu pieteikties ap 40 jauniešiem.

Jaunie autosporta talanti sacentīsies katrs savā sporta veidā (šosejā, rallijā, supersprintā, rallijsprintā, autokrosā, rallijkrosā, kroskartos, folkreisā kā arī vasaras sprintā), un viņu sniegumu vērtēs kompetenta žūrija. Pēc žūrijas vērtējuma deviņi labākie kvalificēsies finālsacensībām, kuriem pievienosies viens līdzjutēju ievēlēts sportists. Vēlāk šie desmit sportisti tad arī vienādos apstākļos un ar vienādām mašīnām cīnīsies par galveno balvu - pilnībā apmaksātu 2012. gada rallija sezonu Latvijas čempionātā ar ''Ford Fiesta R2'' automašīnu.

Taču ar braukšanu vien šeit nepietiks, jo žūrija vērtēs katra sportista iemaņas sarunās ar masu medijiem. Tāpat tiks pārbaudīta katra sportista fiziskā un psiholoģiskā sagatavotība, kā arī spēja nest sponsora zīmolu. Taču pats svarīgākais nosacījums - visiem skolniekiem jābūt sekmīgiem, jo pretējā gadījumā viņiem būs nekavējoties jāpamet ''O!Kartes Autosporta Akadēmija'' un viņu cīņa par galveno balvu būs beigusies. Noteikti jāatzīmē, ka šis nav tikai viena gada projekts, jo gan šī projekta autori, gan tā atbalstītāji apliecināja, ka šī sadarbība noteikti būs daudz ilgāka.

''Šis projekts ir unikāls ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā un pat Eiropā, jo mēs vēlamies panākt to, ka ne vienmēr autosportā noteicošais ir nauda. Ja esi ātrs un labi sagatavots gan fiziski, gan morāli, māki komunicēt un nest sponsora zīmolu, tad ''O!Kartes Autosporta Akadēmija'' parūpēsies par tavu autosportista karjeru. Protams, mēs apzināmies, ka katram jaunietim pirmajā vietā jābūt izglītībai, tāpēc tie, kas būs nesekmīgi, automātiski tiks atskaitīti no ''O!Kartes Autosporta Akadēmijas'','' tā atklāšanas pasākumā teica Dainars Dambergs, ''O!Kartes Autosporta Akadēmijas'' vadītājs.

''M-Sport'' un ''Ford'' ļoti labprāt iesaistījās šajā projektā, jo zinām, kāda ir Latvijas rallija vēsture un ka vietējā čempionāta posmus apmeklē pat 50 000 skatītāju. Esmu pārliecināts, ka ''O!Kartes Autosporta Akadēmija'' ir pareizais ceļš, kā jaunajiem rallija braucējiem sasniegt augstāko virsotni - pasaules rallija čempionātu. Redzot ''O!Kartes Autosporta Akadēmijas'' programmu, esmu pārliecināts, ka jau tuvākajā nākotnē kāds pasaules klases rallija braucējs būs no Latvijas,'' tā video uzrunā teica ''''Ford WRC'' rūpnīcas ''M-Sport'' vadītājs Malkolms Vilsons.

Dalībnieku video pieteikumus varat aplūkot šeit:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png