profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis izmantos doto iespēju un nākamgad brauks ar „Ford Fiesta R2”

Mārtiņš Jankovskis 18.10.2011 - 16:14  Sirmacis izmantos doto iespēju un nākamgad brauks ar „Ford Fiesta R2”
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

OKartes Autosporta Akadēmijas (OAA) finālā trešo vietu ieguva Ralfs Sirmacis, kurš portālam „Go4speed" atzina, ka nākamgad Latvijas rallija čempionātā plānojot braukt ar „Ford Fiesta R2" automašīnu.

Ja Mārcis Ķenavs par uzvaru OAA balvā saņēma pilnībā apmaksātu 2012. gada Latvijas rallija sezonu, tad otrās un trešās vietas ieguvējiem balvā pienācās 50% atlaide „Ford Fiesta R2" īres maksai 2012. gada Latvijas rallija čempionātā.

Trešo vietu, piekāpjoties Ķenavam un Kārlim Nebaram, izcīnīja Sirmacis, kurš atzīst, ka īsti nezina, kas viņam pietrūcis, lai uzvarētu, jo nekādi rezultāti netika paziņoti un savas kļūdas apskatīt nav iespējams. „Tur jau tā lieta, ka nezinu, kas pietrūka, lai uzvarētu, jo nekādi rezultāti netika paziņoti. Domāju, ka Mārcis uzvarēja pateicoties tam, ka viņš brauca daudz agresīvāk. Brīžiem izskatījās, ka viņš brauca tā kā uz riska robežas. Protams, arī es varēju pabraukt vēl ātrāk un agresīvāk, taču to nedarīju, jo sākotnēji tika paziņots, ka rezultāts nav svarīgs, tāpēc arī nemēģināju braukt agresīvi."

Superfinālā otrā brauciena laikā Sirmacis gandrīz pamanījās „Fiestu" apgāzt uz sāniem. Kā atzīst Ralfs, tad viņam nav izskaidrojums, kas tajā līkumā notika. „Pats nesapratu, kas notika tajā līkumā. Uz riepām iekšmalā neuzbraucu, tāpēc, iespējams, vienkārši tajā līkumā iebraucu par ātru, kā rezultātā arī gandrīz sanāca apgāzties. Saka, ka tur iekšmalā bija bedre, dēļ kuras, iespējams, arī sanāca šāds pavērsiens. Otrajā reizē to līkumu braucu tāpat, taču tad mašīna nepacēlās gaisā."


Ralfs Sirmacis pie ierastā Renault Clio stūres šajā rallija sezonā startēja 2WD ieskaitē. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Uz jautājumu, vai pilots izmantos doto iespēju (50% atlaide „Ford Fiesta R2" īres maksai) nākamajā sezonā, Sirmacis atbildēja apstiprinoši. „Noteikti brauksim ar „Fiestu" nākamgad. Šo mašīnu pat nevar salīdzināt ar manu tagadējo „Clio". Varētu teikt tā, ka mana mašīna ir pagātne, bet šī - tagadne vai nākotne. Tas ir pavisam kas cits. Vieglāk vadās, ātrāka pārslēgšanās, amortizācija u.t.t. Ar šo auto sapratos uzreiz ļoti labi, jo man ar šiem pāris treniņu apļiem pietika. Šobrīd izskatās, ka savu veco auto pārdosim, jo, kad esi izbraucis ar tādu mašīnu („Fiestu"), tu saproti, ka ar „Clio" nav jēga vairs braukt. Tā skarbi sakot, nav jēga braukt ar vēsturi. Visticamāk, ar šo „Clio", lai nebūtu pārāk liela pauze, izbrauksim vēl kādus treniņus, bet pēc tam gan šķirsimies, jo, ja tagad pārdosim, tad sanāks ilga pauze bez braukšanas."

Sarunas beigās sportists atzīst, ka, iespējams, rezultāts būtu pavisam cits, ja šāds fināls notiktu kādā rallija ātrumposmā, kur ātrumi būtu pavisam citi. „Domāju, ka patieso spēku samēru varēs redzēt rallija trasē, jo tas, ka uzvari šādā mazā trasē, nenozīmē, ka tikpat ātrs vari būt arī garā dopā. Domāju, ka rallija trasē, kur ātrumi būtu daudz lielāki, rezultāts varētu būt pavisam savādāks. Piemēram, Štrausa laiks šajā mazajā trasē bija sliktāks nekā Mārcim Ķenavam un Kārlim Nebaram, tāpēc neuzskatu, ka tas ir patiesais rādītājs."

OKartes Autosporta Akadēmijas rezultāti:
1. Mārcis Ķenavs
2. Kārlis Nebars
3. Ralfs Sirmacis
4. Reinis Nitišs
5. Valts Zvaigzne
6. Kristaps Feldmanis


Komentāri
dubultm 28.10.2011 17:10
tas ka cilvēkam dzīvē ir izvirzīts mērķis ko viņš nekaunās publiskot nav tas pats kas sakāpis galvā !!
es pagaidām neredznu šķēršļus viņa virzībai uz mērķi. Ir ģimenes un draugu atbalst, ir talants, gribēšana un iespējas!
Finālā No malas Sirmacis izskatījās vispārliecinošāk, pirmo reizi iekāpjot pie šāda auto stūres, jau otrajā aplī tika braukts ar pilnu, tā itkā ar auto ir braukts jau ilgi, ko nevar teikt par pārējiem.
Lai veicas !!
AIV81 19.10.2011 10:13
Nu ko , būs laba iespēja nĀkamās sezonās laikā ar vienādām automašīnām fORD Fiesta R2 parādīt kurš bija pelnijis braukt ar šo auto par freju !!! Lai veicas , ceru ka būs maza sportiska spriedze starp Sirmaci un Ķenavu .
GalgaTM 18.10.2011 22:51
par to ir tikai prieks, un lai izdodas! es biju nedaudz vairaak meerkeejis par to ka, biskiit nevari atdziit to ka neuzvareeji!

Par pārejo tikai veiksmi!
garais22 18.10.2011 22:05
to Rssf

Lai veicas
Rssf 18.10.2011 20:44
GalgaTm

Sauciet to kā gribiet. Man ir mērķis - pasaules čempionāts. Es mācīšos, trenēšos, braukšu un cīnīšos. Patīk jums tas vai nepatīk ;) :)
GalgaTM 18.10.2011 18:22
nav bisķīt galvā sakāpis?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png